Foto: Michael Conroy/AP
 Foto: Michael Conroy/AP

Santorums fräcka brev - trots avhoppet

Publicerad

Han hoppade av i förra veckan - ändå fick väljarna i Iowa ett brev i måndags.

"Det skrämmer mig verkligen när jag tänker på vad som skulle hända om Mitt Romney blir nominerad", stod det i brevet.

Avsändare: Rick Santorum.

I ett två sidor långt brev som landade i Iowa-väljarnas brevlådor i måndags vädjar Rick Santorum om ekonomiskt stöd till sin kampanj. I brevet, som först publicerades av Des Moines Register, ger den förre presidentkandidaten sig på rivalen Mitt Romney ordentligt. Detta trots att han hoppade av kampen förra veckan.

Välbekanta attacker

Det radas upp gamla välbekanta attacker som att Romney är en "Massachusetts-liberal" som inte kommer att kunna utgöra något hot mot Barack Obama i till exempel hälsofrågan.

"Det skrämmer mig verkligen när jag tänker på vad som skulle hända om Mitt Romney blir nominerad", är kärnan i brevet. Enligt Santorums kampanjledare Mike Biundo skickades brevet ut innan Santorum bestämde sig för att hoppa av.

- Självklart är det så, säger han till NBC.

Vägrar ge Romney stöd

Brevet har ändå fått republikaner att spekulera om intentionen. Santorum och Romney står långt ifrån varandra i många frågor och senast i måndags vägrade Santorum fortfarande ge sitt stöd till Romney, trots att det är mer eller mindre är säkert att han kommer att bli den republikanska presidentkandidaten. I stället påpekade han att han inte gav någon kandidat sitt stöd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag