Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Santorum triumferar i provval

Foto: Jeff Roberson

Uppstickaren Rick Santorum har gjort en mäktig comeback i Republikanernas provval.

Efter att ha segrat både i Missouri och Minnesota, tog han på onsdagsmorgonen hem även Colorado.

- Konservatismen lever och verkligen i Missouri och Minnesota, sa han till applåderande supportrar enligt CNN.

Det republikanska primärvalsracet som ska skaka fram en presidentkandidat att ställa upp mot Barack Obama fortsätter. Och efter fyra raka förluster för Santorum, svängde det för den värdekonservative politikern i natt. I Missouri tog han hem över 55 procent av rösterna – något som fick ex-guvernören i Massachusetts, Mitt Romney, att rasa.

- Han är helt enkelt inte redo att bli president, säger Tim Pawlenty, som stöder Romney, till New York Times.

Mitt Romney, som vunnit stort i Florida och Nevada, fick enbart 25 procent av rösterna i Missouri. Den tredje kandidaten Ron Paul fick tolv procent av rösterna.

Rick Santorum vann även i Minnesota, med 44 procent av rösterna mot Romneys 17 procent. Ron Paul fick ungefär 28 procent av rösterna.

Och även om valen inte ger så mycket i jakten på delegater är det en psykologisk vinst för Santorum, som tidigare har förlorat fyra distrikt i rad.

- Jag står inte här och hävdar att jag är det konservativa alternativet till Mitt Romney. Jag står här för att vara det konservativa alternativet till Barack Obama, sa Rick Santorum, enligt CNN.

Och nu på onsdagsmorgonen segrade Santorum även i Colorado.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.