Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sannfinländare sexofredade ledamot – nu hotas kvinnan

Foto: Den finska riksdagsledamoten och sannfinländaren Teuvo Hakkarainen har dömts till böter för att ha misshandlat och sexuellt ofredat en annan riksdagsledamot.
"Ta livet av dig hora" är ett av meddelandena som riktats till henne. Foto: TT

Den sannfinländska riksdagsmannen Teuvo Hakkarainen har dömts till böter för att han med våld kysst riksdagsledamoten Veera Ruoho (Samlingspartiet).

Ruoho har sedan dess fått hatpost av Hakkaraines anhängare.

"Ta livet av dig hora" är ett av meddelandena som riktats till henne.   

Den finska riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainen dömdes i måndags till 45 dagsböter på motsvarande drygt 31 000 kronor för misshandel och sexuellt ofredande, vid Helsingfors tingsrätt. Dessutom ska han betala 14 000 kronor till riksdagsledamoten Veera Ruoho som ersättning för sveda och värk, rapporterar Hufvudstadsbladet. Detta på grund av en händelse som ägde rum i december ifjol. 

 

LÄS MER Sannfinländaren Teuvo Hakkarainen avgår – kysste kollega 

 

Det var under det finska partiet Sannfinländarnas julfest som Hakkarainen drack sig kraftigt berusad för att sedan, i riksdagshusets kafé, greppa tag om Ruohos nacke och sedan kyssa henne på munnen.  

Ruoho berättade i rätten att hon efter händelsen har lidit av nacksmärtor.

Åklagaren Eija Velitski har uppgett att hon kommer att överklaga domen.

– Som åklagare yrkar jag alltid på fängelsestraff då det handlar om kraftfull misshandel mot huvud och nacke, sa Velitski under rättegången enligt Hufvudstadsbladet.

Velitski yrkade på 60 dagars vilkorligt fängelse. 

Sedan händelsen har Ruoho fått hatpost av vad som av mediehuset Lännen Media beskrivs som "Hakkarainens fans".

På Twitter har Ruoho postat ett inlägg med en skärmdump på ett av de hatfulla meddelandena med texten "TA LIVET AV DIG HORA". 

https://twitter.com/VeeraRuoho/status/1009877975544877056

Ruoho berättar att hatposten har påverkat henne, att hon har börjat undvika offentliga platser och har funderat på att flytta utomlands för att skydda sina barn. 

– Samtidigt funderar jag om det är deras syfte att tysta ner mig, säger hon till Lännen Media.

RÄTTELSE: I en tidigare version av artikeln framstod det som att det var Teuvo Hakkarainen som hotade kvinnan. Så är det inte. Det är Hakkarainens anhängare som uppges ligga bakom hoten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!