Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Marin lämnar EU-möte – isoleras

Stor smittspridning vid sociala tillställningar.
Finlands statsminister Sanna Marin.
Foto: OLIVIER HOSLET / AP TT NYHETSBYRÅN
Finlands statsminister Sanna Marin.
Foto: OLIVIER MATTHYS / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Finlands statsminister Sanna Marin lämnar EU-toppmötet för att isolera sig efter att ha exponerats för möjlig coronasmitta, skriver ministers kansli i ett uttalande.

Sanna Marin tog beslutet efter att hon varit i närheten av riksdagsledamoten Tom Packalén, som på fredagsmorgonen meddelade att han bekräftats smittad med coronaviruset.

Nu åter Marin tillbaka till Finland för att testa sig, och sedan isolera sig i Villa Bjälbo, rapporterar Yle.

Nu kommer Stefan Löfven att representera Finland under resten av toppmötet.

Den sannfinländska riksdagsledamoten Tom Packalén som skulle kunna ha smittat Sanna Marin äger sig må bra, och har lindriga influensasymptom, skriver Yle.

Han är nu i karantän, och när han testat positivt inleddes en smittspårning kring honom. Han säger att det finns stora säkerhetsåtgärder i riksdagsarbetet.

– I de mötena använder man ansiktsskydd och håller avstånd, så smittorisken är liten, har han tidigare sagt till Ilta Sanomat.

Packalén är den första riksdagsledamoten i Finland som bekräftats smittad med covid-19. 

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.