Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sångglädje - trots trasig lampa

Det är inte bara Las Vegas-stil hos Martin Stenmark. När City tar tempen på hans formintresse finner vi både nordisk design och gitarrkurvor bland favoriterna.
Martin Stenmarck står i "ångestbåset" och försöker få en lampa att fungera. Ångestbåset - alltså sångbåset i Martins studio.

FAKTA

Martin Olof Jon Stenmarck
Yrke: Artist.

Ålder: 34 år.

Bor: Vasastan i Stockholm.

Familj: Sambon Hanna Hedlund och dottern Ida.
Aktuell: Med nya albumet "Nio sanningar och en lögn".

Favoritprylar hemma: Gitarren och vitlökspressen.


Du har kommit till Stockholm City, den nya lokala editionen på Expressen.
se.

Här rapporterar vi om senaste nytt i Stockholm och blandar det med nöjeskalendern Citykollen, lokal-tv och en rad nya tjänster.
Har du ris eller ros? Är det något som saknas eller kunde göras bättre? Mejla oss på stockholmcity@ expressen.
se

Synliga murstockar i studion.
Skjortstrykningsmaskinen Iron man.
Hagströmsförstärkare modell äldre funkar alltid.
Det handlar om ett ljudisolerat rum på nån kvadratmeter där ett ensamt mikrofonstativ står och hänger. Annars är det gitarrsamlingen och den stora äkta mattan, "dyr som fan var den", som man lägger märke till i den lilla studion. - Jag gillar färg och form. Det har nog att göra med min kreativa ådra. Jag har faktiskt precis beställt boken "999 inredningsklassiker". Och så är jag stolfetischist. Jag älskar roliga stolar som har nånting att berätta liksom. Jag har en gammal "Myran" och en "Sjuan" hemma. Och så har vi stolar som är tillverkade av delar av en båtbrygga vid Möjan. De har vi vid köksbordet, säger Martin och ler. Visst tittar han i inredningstidningar men extremt impulsiv som han är så ramlar han mest över saker som han köper med sig hem. Men ibland hittar han saker också. - Den här svarta snurrfåtöljen i skinn hittade jag ute på gatan efter en spelning här i stan. Så den tog vi med oss och den har blivit en favorit, säger Martin. Men det behöver inte alltid vara så stora saker. För ett tag sen hittade han en klädhängare i plast som såg ut som ett träd. - Den har fastnat i mitt minne så jag åker nog och köper såna. En till mig och en liten till min dotter. Martin hämtar två gamla Hagström-förstärkare, en stor och en liten, som han staplar på varandra. - De är från 1960-talet. Visst är de underbart snygga? En sak som däremot aldrig skulle få komma över tröskeln är en skjortstrykningsmaskin. - Nej, fy. Iron man kommer inte in hos oss.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!