Det är inte bara Las Vegas-stil hos Martin Stenmark. När City tar tempen på hans formintresse finner vi både nordisk design och gitarrkurvor bland favoriterna.
Det är inte bara Las Vegas-stil hos Martin Stenmark. När City tar tempen på hans formintresse finner vi både nordisk design och gitarrkurvor bland favoriterna.

Sångglädje - trots trasig lampa

Publicerad
Uppdaterad
Martin Stenmarck står i "ångestbåset" och försöker få en lampa att fungera. Ångestbåset - alltså sångbåset i Martins studio.
Synliga murstockar i studion.
Skjortstrykningsmaskinen Iron man.
Hagströmsförstärkare modell äldre funkar alltid.
Det handlar om ett ljudisolerat rum på nån kvadratmeter där ett ensamt mikrofonstativ står och hänger. Annars är det gitarrsamlingen och den stora äkta mattan, "dyr som fan var den", som man lägger märke till i den lilla studion. - Jag gillar färg och form. Det har nog att göra med min kreativa ådra. Jag har faktiskt precis beställt boken "999 inredningsklassiker". Och så är jag stolfetischist. Jag älskar roliga stolar som har nånting att berätta liksom. Jag har en gammal "Myran" och en "Sjuan" hemma. Och så har vi stolar som är tillverkade av delar av en båtbrygga vid Möjan. De har vi vid köksbordet, säger Martin och ler. Visst tittar han i inredningstidningar men extremt impulsiv som han är så ramlar han mest över saker som han köper med sig hem. Men ibland hittar han saker också. - Den här svarta snurrfåtöljen i skinn hittade jag ute på gatan efter en spelning här i stan. Så den tog vi med oss och den har blivit en favorit, säger Martin. Men det behöver inte alltid vara så stora saker. För ett tag sen hittade han en klädhängare i plast som såg ut som ett träd. - Den har fastnat i mitt minne så jag åker nog och köper såna. En till mig och en liten till min dotter. Martin hämtar två gamla Hagström-förstärkare, en stor och en liten, som han staplar på varandra. - De är från 1960-talet. Visst är de underbart snygga? En sak som däremot aldrig skulle få komma över tröskeln är en skjortstrykningsmaskin. - Nej, fy. Iron man kommer inte in hos oss.
Anne Haavisto
Anne Haavisto

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag