Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sandras katt fick huvudet avhugget – varnar andra

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Katten Simon hittades död.
Foto: Privat
Sandra Lukacevic vill varna andra.
Foto: Privat
Simon blev tolv år gammal.
Foto: Privat

Sandra Lukacevic katt Simon hittades i veckan död – med huvudet avhugget och ögonen utstuckna.

– Jag förstår inte varför de gjort det, jag är väldigt arg över att det finns sådant folk, säger Sandra.

I tisdags fick Sandra Lukacevic från Motala ett samtal från sin mamma som hon aldrig kommer att glömma. Hennes katt Simon hade hittats död – och kroppen saknades. Huvudet låg på en grav.

– Det var polisen som ringde mamma när de sett öronmärkningen och såg att Simon var vår. Sen ville de att mamma skulle identifiera honom med en bild. De sa att de bara hittat huvudet, säger Sandra.

Först kunde inte Sandra ta in vad hennes mamma berättade för henne men efter ett tag förstod hon att Simon var död.

– Jag satt hemma och grät i två dagar och dagen efter fick jag även reda på att hans ögon blivit bortplockade och då fick jag ännu en chock. Jag kan inte låta bli och tänka på om de gjorde det medan han var levande.

Katten Simon.
Foto: Privat

Vill varna andra från att ha sina katter utomhus

Sandra har tre katter till som, precis som Simon var, är utekatter. Hon förstår att det kan vara svårt att hålla utekatter inomhus men hon vill ändå varna andra kattägare.

– Det känns som att man tar ifrån dem någonting om man håller dem inne men tills det lugnar ner sig så tycker jag att man ska hålla sina katter inne. Jag tänker hela tiden på var mina andra katter är och jag tycker alla, även andra djurägare, ska vara uppmärksamma på var de har sina djur, säger hon.

Andra fallet på kort tid

Simon är inte den första katten som har hittats brutalt dödad. Enigt Motala Vadstena Tidning är det här andra fallet på kort tid.

Sara Walters, stationsbefäl i Motala, säger till tidningen att hon tycker det är anmärkningsvärt att kattens ena öra skadats medan det örat med öronmärkningen lämnats oskadat.

– Det kan vara så att gärningsmannen vill att man ska se vad som gjorts med djuret. Det finns ingen empati hos en sådan här människa och det är väldigt oroväckande, säger hon till Motala Vadstena Tidning.

Sandras högsta önskan nu är att de ska hitta Simons kropp.

– Jag hoppas ju att vi ska hitta hans kropp och kunna begrava hela honom på kyrkogården. Det känns så konstigt att bara ha en del av honom, säger hon.

Simon blev tolv år gammal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.