Katten Simon hittades död. Foto: PrivatKatten Simon hittades död. Foto: Privat
Katten Simon hittades död. Foto: Privat
Sandra Lukacevic vill varna andra. Foto: PrivatSandra Lukacevic vill varna andra. Foto: Privat
Sandra Lukacevic vill varna andra. Foto: Privat
Simon blev tolv år gammal. Foto: PrivatSimon blev tolv år gammal. Foto: Privat
Simon blev tolv år gammal. Foto: Privat

Sandras katt fick huvudet avhugget – varnar andra

Publicerad

Sandra Lukacevic katt Simon hittades i veckan död – med huvudet avhugget och ögonen utstuckna.

– Jag förstår inte varför de gjort det, jag är väldigt arg över att det finns sådant folk, säger Sandra.

I tisdags fick Sandra Lukacevic från Motala ett samtal från sin mamma som hon aldrig kommer att glömma. Hennes katt Simon hade hittats död – och kroppen saknades. Huvudet låg på en grav.

– Det var polisen som ringde mamma när de sett öronmärkningen och såg att Simon var vår. Sen ville de att mamma skulle identifiera honom med en bild. De sa att de bara hittat huvudet, säger Sandra.

Först kunde inte Sandra ta in vad hennes mamma berättade för henne men efter ett tag förstod hon att Simon var död.

– Jag satt hemma och grät i två dagar och dagen efter fick jag även reda på att hans ögon blivit bortplockade och då fick jag ännu en chock. Jag kan inte låta bli och tänka på om de gjorde det medan han var levande.

Katten Simon.Foto: Privat

Vill varna andra från att ha sina katter utomhus

Sandra har tre katter till som, precis som Simon var, är utekatter. Hon förstår att det kan vara svårt att hålla utekatter inomhus men hon vill ändå varna andra kattägare.

– Det känns som att man tar ifrån dem någonting om man håller dem inne men tills det lugnar ner sig så tycker jag att man ska hålla sina katter inne. Jag tänker hela tiden på var mina andra katter är och jag tycker alla, även andra djurägare, ska vara uppmärksamma på var de har sina djur, säger hon.

Andra fallet på kort tid

Simon är inte den första katten som har hittats brutalt dödad. Enigt Motala Vadstena Tidning är det här andra fallet på kort tid.

Sara Walters, stationsbefäl i Motala, säger till tidningen att hon tycker det är anmärkningsvärt att kattens ena öra skadats medan det örat med öronmärkningen lämnats oskadat.

– Det kan vara så att gärningsmannen vill att man ska se vad som gjorts med djuret. Det finns ingen empati hos en sådan här människa och det är väldigt oroväckande, säger hon till Motala Vadstena Tidning.

Sandras högsta önskan nu är att de ska hitta Simons kropp.

– Jag hoppas ju att vi ska hitta hans kropp och kunna begrava hela honom på kyrkogården. Det känns så konstigt att bara ha en del av honom, säger hon.

Simon blev tolv år gammal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag