Sandra gjorde den läskiga upptäckten på en nedlagd crossbana i ett skogsområde. Foto: PrivatSandra gjorde den läskiga upptäckten på en nedlagd crossbana i ett skogsområde. Foto: Privat

Sandra gjorde den läskiga upptäckten på en nedlagd crossbana i ett skogsområde.

 Foto: Privat
Hennes man Joakim om farandes på en cross – innan Sandra hann stoppa honom. Foto: PrivatHennes man Joakim om farandes på en cross – innan Sandra hann stoppa honom. Foto: Privat

Hennes man Joakim om farandes på en cross – innan Sandra hann stoppa honom.

 Foto: Privat
Nu har Sandra polisanmält händelsen. Foto: PrivatNu har Sandra polisanmält händelsen. Foto: Privat

Nu har Sandra polisanmält händelsen.

 Foto: Privat

Sandra gjorde läskig upptäckt i skogen

Publicerad

Mitt ute i skogen hittade Sandra Eriksson, 25, en riktig dödsfälla.

Någon hade satt upp tjock taggtråd på flera platser – och hade det inte varit för Sandras larm hade hennes man Joakim råkat illa ut.

– Jag hade behövt begrava min man och mina barn hade behövt begrava sin pappa, säger hon.

Det var på måndagen som Sandra Eriksson, 25, från Salem var ute i ett motionsspår i Tullinge, söder om Stockholm. Hon var där med sin man Joakim som är en van motocrossförare.

– Han körde runt på den och jag gick i motionsspåret, berättar hon.

Helt plötsligt fick hon syn på en tjock taggtråd som satt mellan två träd. Hennes man var då på väg i full fart mot den.

– Jag stod där och fick gestikulera att han skulle bromsa in, säger Sandra Eriksson.

Joakim saktade in – och tur var det. Hade han inte gjort det hade han fått den sylvassa taggtråden mot halsen, enligt Sandra.

Taggtråden satt på flera platser i skogen.Foto: Privat

– Då hade jag behövt begrava min man och mina barn hade behövt begrava sin pappa. Så illa är det, det är en ren dödsfälla, berättar Sandra Eriksson.

"Människor kan bli skadade"

Hennes teori är att det är personer som stört sig på oljudet av att personer åker cross i området.

– Men det är så fruktansvärt jävla hemskt att personer gör en sådan här grej. Människor kan bli skadade, men också djuren i området.

Sandra berättar att det inte är ovanligt att sådana här fällor sitter uppe i motionsområden.

– Jag har sett andra på Facebook som varnar crossåkare för det här.

"Vi blev så satans förbannade"

Sandra skrev också om händelsen på Facebook och publicerade bilder på taggtråden. Hon gjorde det i syfte att varna andra.

"Eller rättare sagt detta kan ta livet av en person som kommer på en cross/enduro ! o dessutom skadar detta väl för fan djuren oxå ?! Inte bara ett snöre de är tagg o två tjocka metalltrådar !!", skriver hon i en uppdatering.

– Vi blev så satans förbannade. Det är verkligen fruktansvärt att någon gör så här.

Sandra och Joakim har nu polisanmält händelsen – och hoppas att de skyldiga ställs inför rätta.

– Man kan tycka vad man vill om crossåkning, men att utsätta personer för en sådan här fara är så mycket hål i huvudet alltså. Det är bara dåligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag