Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Sandra betalar till gänget för att rädda sin sons liv

En vardagskväll går flera män in i Vällingby tunnelbanestation och börjar värva barn till Stockholms gängkrig.

För många boende har vardagen förvandlats till en kamp för att inte dras in i striderna. Trebarnsmamman ”Sandra” har tagit banklån för att betala nätverket som satt ett pris på sonens huvud.

– Jag ser hur de värvar. De går till skolor, till fritidsgårdar. När de vill åt barnen så skrämmer de först, ger en örfil, sen ger de en kram och visar att de beskyddar dem, säger fritidsledaren ”Adam” som nu flyr sin hemort.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.