Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sandra, 27, skulle ta en selfie – störtade mot sin död

Sandra hade nyligen anlänt till Panama City för att jobba som lärare. Foto: Facebook

Läraren Sandra Manuel da Costa Macedo, 27, skulle ta en selfie när hon tragiskt störtade mot sin död. 

En vindby fick henne att tappa balansen och på ett ögonblick föll hon från en balkong på 27:e våningen, skriver Daily Mail

Sandra lämnar efter sig två barn. 

På några år har selfies, porträttbilder som man tar av sig själv med sin telefon, blivit i stort sett lika vanliga som fotografier tagna av andra.

Jakten på den perfekta selfien har dock återkommande gånger visat sig kunna få dödlig utgång – och nu har det hänt igen.

I veckan dog en 27-årig kvinna från Portugal, Sandra Manuel da Costa Macedo, när hon var i färd med att ta selfie på en balkong på 27:e våningen, skriver Daily Mail

Olyckan skedde i ett bostadsområde i Panama City, dit Sandra nyligen anlänt för att arbeta som lärare och undervisa barn. Enligt vittnen ska hon ha stått lutad mot balkongens räcke med en selfiestick i handen. 

Föll över balkongräcket

Byggarbetare som jobbade i närheten uppger att de även såg Sandra sitta på balkongräcket och då ropade till henne att kliva ner. Starka vindar ska dock ha gjort att deras rop inte nådde fram. 

Ett kort ögonblick senare föll Sandra mot sin död. 

En film som sprids i sociala medier visar hur Sandra faller över räcket.Foto: Skärmdump

När ambulanspersonal kom till platsen fanns inget de kunde göra. Sandra lämnar efter sig två barn. 

Enligt lokala källor är olyckan under utredningen. Den teori polisen jobbar efter är att en vindby fick Sandra att tappa balansen. 

259 personer har dött i selfieolyckor

Mellan 2011 och 2017 har 259 personer omkommit i samband med att de tagit selfies, visar en internationell sammanställning som National Library of Medicine i USA, NLM, har gjort.

Sandra Manuel da Costa Macedo är inte heller den enda som dött i selfierelaterade olyckor i år. I somras dog en amerikansk turist när han skulle ta en selfie på en klippa i Australien, och så sent som förra månaden föll en man 250 meter efter att ha försökt ta en selfie i en nationalpark i USA. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.