Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanders sorgebesked efter hjärtattacken

Presidentkandidaten Bernie Sanders och hans familj drabbades av sorg under helgen, då svärdottern Rainè Riggs avled bara dagar efter att hon fått en cancerdiagnos. Foto: WILSON RING / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Presidentkandidaten Bernie Sanders familj drabbades av sorg –samma dag han skrevs ut från sjukhuset efter hjärtattacken. 

Svärdottern Rainè Riggs avled bara två dagar efter att ha fått sitt cancerbesked, skriver AP. 

Presidentkandidaten Bernie Sanders insjuknade i förra veckan i samband med ett kampanjmöte i Nevada och opererades sedan för vad läkarna bekräftade var en hjärtattack. Han skrevs ut under lördagen för att återvända till hemmet i Burlington i Vermont och några dagars vila, uppgav hans kampanjteam då. 

Nu har det även blivit känt att Sanders och hans familj drabbades av sorg samma dag som han skrevs ut från sjukhuset. 

Svärdotter fick cancerdiagnos 

Rainè Riggs, 46, som var gift med Bernie Sanders son Levi och hade tre barn, avled under lördagen. Hon hade två dagar tidigare fått besked om att hon led av neuroendokrina tumörer, NET, framgår av dödsrunan som hennes familj skrivit, uppger flera medier. 

”Hennes sista ord var att barnen skulle få veta hur mycket hon älskade dem och hon var så ledsen över att hon blivit sjuk”, står det i dödsrunan.  

Bernie Sanders har själv inte kommenterat familjens sorg men har till reportrar utanför hemmet förklarat hur han ser på hur hans kampanj kommer att påverkas av hans eget insjuknande. 

– Vi hade i vissa fall fem eller sex möten per dag, tre eller fyra kampanjmöten och möten med människor. Jag tror inte jag kommer att fortsätta med det, sa Sanders då enligt Bloomberg. 

Tänker inte ge upp kampanjen

Sanders kommer dock inte att ge upp sin kampanj för att bli demokraternas presidentkandidat i valet 2020. 

Han medgav även att hans hjärtattack kommer att väcka frågor om hans ålder. 

Sanders är 78 år och kommer att ha hunnit fylla 79 när valet hålls i november. 

– Allt som händer varje dag väger in kring vad folk tänker om dig. Man tittar på helheten av vem en kandidat är, säger Sanders. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.