Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanders oväntade stöd från förra motståndaren

Bernie Sanders utmanas av bland andra Pete Buttigieg och Joe Biden. Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Hillary Clinton var demokraternas presidentkandidat i presidentvalet 2016. Hon förlorade mot Donald Trump. Foto: PAUL TREADWAY / STELLA PICTURES/AVALON.RED B2767

Före detta presidentkandidaten Hillary Clinton stöttar Bernie Sanders. 

Det säger hon i den nya dokumentären ”Hillary”, skriver Dagens Nyheter

– Det enda jag bryr mig om är att vi ska besegra Donald Trump, säger hon i dokumentären. 

Hillary Clinton skräder inte orden om demokraten Bernie Sanders i dokumentären om henne själv. Hon säger i dokumentären att ingen tycker om honom, att ingen vill jobba med honom och att han inte har uppnått något och att han bara är en karriärpolitiker. 

Dagens nyheter har träffat Clinton och när de frågar om hennes hårda ord mot Sanders, vill hon tona ner det lite. 

– Jag sade det där om Bernie Sanders för ett och ett halvt år sedan och jag syftade på presidentkampanjen 2016, säger hon till DN. 

Skulle Bernie Sanders bli demokraternas presidentkandidat kan han dock räkna med stöd från sin forna motståndare. Hillary Clinton är trogen det demokratiska partiet oavsett vem de väljer till presidentkandidat. 

– Vi får vänta och se hur nomineringsprocessen går och vem som vinner till slut och hur den personen gör det. Det är helt nödvändigt att vi segrar den här gången, inget är lika viktigt som det. Jag kommer att göra allt i min makt för att det ska bli så, säger Hillary Clinton till DN. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.