Sanders besked – vill utmana Trump

Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

Bernie Sanders ställer upp som presidentkandidat i nästa presidentval 2020. 

Det meddelade han till Vermont Public Radio under tisdagen.

Han kallade också presidenten Donald Trump för 

”En skam för landet”. 

Bernie Sanders gav under tisdagen besked om att han ställer upp som presidentkandidat för Demokraterna under nästa presidentval år 2020.

Inför presidentvalet 2016 gjorde Bernie Sanders och Hillary Clinton upp om Demokraternas kandidat. Då förlorade Bernie Sanders. Nu vill 77-åringen göra ett nytt försök mot Donald Trump i presidentvalet. 

Det var under en intervju för amerikanska radiokanalen Vermont Public Radio som Sanders meddelade sitt besked.

”Vi påbörjade den politiska revolutionen under kampanjen 2016 och nu är det tid för att ta revolutionen framåt” sa han till den ameriskanska radiokanalen. 

”Jag ville att folket i Vermont skulle få höra detta först. Och jag lovar att när jag åker runt i landet ska jag ta med mig de värderingarna som vi alla i Vermont är stolta över. En tro i rättvisan, gemenskapen och gräsrotspolitiken. Det är vad jag kommer att ta med mig genom landet.” sa han under radiointervjun. 

Gav en känga till presidenten Donald Trump

Bernie Sander gav också under intervjun en känga till presidenten Donald Trump. 

”Jag tycker att den nuvarande ockupanten av Vita huset är en skam för vårt land.” 

”Jag tycker att han är en patologisk lögnare. Jag tycker också att han är en rasist, en homofob och är sexistiskt och främlingsfientlig. Han är en person som vinner billiga politiska poäng genom att hacka på minioriteter, ofta papperslösa immigranter.” sa han till Vermont Public Radio. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.