Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sandbergs svar efter Linda Skugges sågning

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Kristina Sandberg: ”Det är något när kvinnor talar om helt vanliga kroppar”.
Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN
Linda Skugge kritiserade Sandbergs självbiografiska bok i en recension som blev omtvistad.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Linda Skugge var hård i sin kritik mot Kristina Sandbergs självbiografiska bok om bröstcancer.

Nu svarar författaren.

– Det är något när kvinnor talar om helt vanliga kroppar, säger hon i podden ”Dinter utan filter”

I sin recension beskrev Expressens medarbetare Linda Skugge Kristina Sandbergs bok ”En ensam plats” som en undermålig bok.

”Naturligtvis ska Sandberg skriva allt, men det blir inte automatiskt 'konst' bara för att man både upprepar och kursiverar jag vill inte dö från mina barn. Att skriva sådan där apelsinteve som Sandberg gör blir som en hemuppgift på den sämsta sortens skrivarkurs, som hon ju dessutom gått”, skrev hon bland annat.

Kommenterar kritiken

Nu kommenterar författaren Kristina Sandberg för första gången kritiken. I podcasten ”Dinter utan filter” säger hon att hon med sin text vill kunna berätta om sitt eget liv. 

Men Sandberg anser inte att boken generellt sett skulle ha bemötts snällare för att den handlar om ett känsligt ämne som cancer, som det har påståtts. 

– Det är också en lögn, för folk har kritiserat som bara den, det är ingen som tar någon hänsyn till cancern, det är bara en myt. Det är ingen som har tassat något i de här recensionerna, precis som de inte har tassat tidigare. Men man ska ju inte påstå att man tassar när man inte gör det, för då ska jag liksom var skyldig till det också, säger hon. 

”Har fått svar” 

Däremot ser hon inga bekymmer med att det skrivs kritiska recensioner av boken – snarare tvärtom. I podden säger hon att ”det får vi lov att göra i Sverige”. 

Men hon anser att uppmärksamheten boken fått tyder på att den är provocerande. 

– I och med att den har väckt det här rabaldret så har jag fått svar på att det jag gör är tabubelagt, jag gör något provocerande. Det är något när kvinnor talar om helt vanliga kroppar, säger hon.

Linda Skugge möter Hanna Hellquist

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.