Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samuel Little, 78, erkänner 90 mord

Samuel Little, 78, erkänner inblandning i 90 mord.Foto: DUESLER / AP TT NYHETSBYRÅN

Samuel Little, 78, erkänner inblandning i 90 mord runtom i USA.

Det kan göra honom till landets värsta seriemördare genom tiderna.

– De har kunnat matcha det med över 30 fall hittills, säger det juridiska ombudet Bobby Bland till AP.

78-årige Samuel Little dömdes för mord på tre kvinnor i Kalifornien 2014. I samband med utredningarna misstänktes han även för ett flertal andra dödsfall – och nu erkänner Little inblandning i hela 90 mord, rapporterar AP. 

Samuel Little har kunnat kopplas till ett 30-tal fall

Mordfallen sträcker sig ända tillbaka till år 1970, och sedan erkännandena har polisen kunnat koppla Samuel Little till ett 30-tal fall. Fyra tidigare olösta mordfall har hittills kunnat lösas sedan erkännandena.

– Hittills har vi inte fått någon falsk information från honom, säger Bobby Bland till AP.

Samuel Littles brottsregister sträcker sig över 24 delstater och 54 års tid. Han har tidigare blivit dömd för bland annat misshandel, inbrott, beväpnat rån, snatteri och narkotikabrott.

"Försökt få ur honom ett erkännande i åratal"

Under mordrättegången 2014 hävdade åklagaren att Little sannolikt var ansvarig för minst 40 mordfall sedan 1980.

Polisen sökte då efter kopplingar mellan Samuel Little och olika fall i delstaterna Texas, Florida, Kentucky, Georgia, Missouri, Mississippi, Ohio och Louisiana, enligt AP.

– Folk har försökt få ur honom ett erkännande i åratal, och James Holland (polis vid specialenheten Texas Rangers) är den som äntligen fick honom att ge ut de uppgifterna, säger Bobby Bland till AP.

Om erkännandena visar sig stämma så gör det Samuel Little till en av USA:s värsta seriemördare någonsin. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.