Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samtalet som bäddade för Meghans avslöjande

Meghan fick missfall – berättar själv i känslosam text
Meghan tillsammans med maken prins Harry.
Foto: KIRSTY WIGGLESWORTH / AP TT NYHETSBYRÅN
Hertiginnan Meghan.
Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN

I veckan gick hertiginnan Meghan ut i New York Times och berättade att hon drabbats av ett missfall i somras.

Enligt hovreportern Katie Nicholl kom beskedet på uppmaning av prins Harry, rapporterar Daily Express.

I artikeln berättar Meghan om missfallet som hände i juli.

”Jag föll på golvet med honom i armarna och nynnande en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den glada melodin var en skarp kontrast till min känsla av att något inte stämde. Jag visste, när jag höll om mitt förstfödda barn, att jag förlorade mitt andra”, skriver hon i artikeln.

Enligt Katie Nicholl, som rapporterar om det brittiska kungahuset för Vanity Fair, uppmanade prins Harry hustrun Meghan att skriva artikeln.

– Han skrev inte – det här hennes ord, uppenbarligen. Men han sa till Meghan: ”Jag tycker du borde skriva om missfallet, för om vi kan hjälpa en annan familj att gå igenom detta är det en anledning att göra det”, säger hon i tv-programmet Royal Beat enligt Daily Express.

”En nästan outhärdlig sorg”

Meghan skriver i artikeln att hon vill berätta om missfallet då det är ett ämne som få vill tala öppet om.

”Att förlora ett barn innebär att man bär en nästan outhärdlig sorg, som många upplever, men som få talar om. Med tanke på vår förlust upptäckte min man och jag, att i ett rum med 100 kvinnor kommer 10 till 20 av dem att ha drabbats av missfall. Men trots denna smärtsamma häpnadsväckande gemensamhet förblir konversationen full av tabu, skam och av ensam sorg”, skriver hon.

Meghan och prins Harry ryter ifrån mot rasism

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.