Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Samsung planerar ny lyxigare Galaxy

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bild på den kommande Galaxy F med guldfärgat skal.
Foto: @evleaks
Nuvarande toppmodellen Galaxy S5.
Foto: Manu Fernandez

Samsung är haft stora framgångar med sina Galaxy-telefoner.

Men lanseringen av senaste Galaxy S5 har inte motsvarat deras förväntningar.

Därför verkar en ny lyxmodell vara på väg, skriver Phone Arena.

Samsung har haft stora framgångar med sina mobiltelefoner i Galaxy-serien, men den senaste modellen Galaxy S5 har ändå inte lyckats få det momentum som företaget hade hoppats på. Kanske är det därför man nu planerar att lansera en ny toppmobil i form av Galaxy F. Tanken bakom den kommande modellen är att kunna erbjuda det absolut bästa på marknaden, med andra ord en lyxmodell.

Den nya telefonen ska enligt rykten ha en skärm med upplösningen 1440 x 2560 pixlar, vilket placerar den i den absoluta toppen av högupplösta telefonskärmar. Den rapporteras även ha en baksida av metall, vilket är tänkt att ge telefonen en lyxigare känsla.

"Satsar på hälsa"

Huvudkonkurrenten Apple väntas lansera sin nästa telefon i höst, och har redan visat att man kommer satsa mycket på olika hälsorelaterade appar och verktyg i framtiden. Galaxy F förväntas möta konkurrenten med liknande medel, bland annat spås en sensor som kan känna användarens puls finnas inbyggd i den kommande telefonen.

Det är i nuläget oklart när Galaxy F är tänkt att lanseras, men allt pekar på att så sker redan till hösten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.