Guvernör Ahmed Abdullah besöker skadade Sammie Olovsson på sjukhuset. Foto: APGuvernör Ahmed Abdullah besöker skadade Sammie Olovsson på sjukhuset. Foto: AP

Guvernör Ahmed Abdullah besöker skadade Sammie Olovsson på sjukhuset.

 Foto: AP
Sammie satt och åt när männen gick till attack. Foto: PrivatSammie satt och åt när männen gick till attack. Foto: Privat
Sammie satt och åt när männen gick till attack. Foto: Privat
"Vi satt där och åt och så dök de upp, jag tyckte att de kom utifrån. Jag hade själv pistolen mot mig tre gånger och Sammie blev huggen med kniv" säger Jan-Eric Olovsson, Sammies pappa. Foto: Privat"Vi satt där och åt och så dök de upp, jag tyckte att de kom utifrån. Jag hade själv pistolen mot mig tre gånger och Sammie blev huggen med kniv" säger Jan-Eric Olovsson, Sammies pappa. Foto: Privat
"Vi satt där och åt och så dök de upp, jag tyckte att de kom utifrån. Jag hade själv pistolen mot mig tre gånger och Sammie blev huggen med kniv" säger Jan-Eric Olovsson, Sammies pappa.  Foto: Privat

Sammie, 27, höggs i halsen på hotellet

Publicerad

Svenske Sammie Olovsson höggs med kniv i halsen under attacken mot turisthotellet Bella vista på fredagskvällen.

Hans pappa Jan-Eric Olovsson berättar om det kaosartade dramat som familjen hamnade mitt i.

– Han låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still. Jag reste på mig ett par gånger och när jag såg att det var fritt fält så stack vi ut på gatan där jag försökte få tag på en ambulans, berättar Jan-Eric.

Det var vid middagstid på fredagen som turisthotellet Bella vista i egyptiska Hurghada attackerades. Minst två män med knivar och skjutvapen stormade in på restaurangen som ligger i anslutning till hotellet och gick där till attack mot gästerna.

På restaurangen satt svenskarna Jan-Eric Olovsson, 64, från Boxholm och hans yngsta son Sammie Olovsson, 27, som bor i Göteborg och åt middag. De hamnade mitt i det kaosartade dramat där Sammie blev huggen med kniv i halsen.

– Allt gick jättefort. Vi satt där och åt och så dök de upp, jag tyckte att de kom utifrån. Jag hade själv pistolen mot mig tre gånger och Sammie blev huggen med kniv. Han klarade sig mycket på grund av egen styrka, berättar Jan-Eric Olovsson.

Låg i en blodpöl

Sammie skadades av fyra knivhugg. På samma restaurang skadades även en annan kvinna som också satt och åt middag. Far och son dök ner på golvet under attacken och lade sig under borden.

– Han låg i en blodpöl. Jag sa till honom att bara ligga still. Jag reste på mig ett par gånger och när jag såg att det var fritt fält så stack vi ut på gatan där jag försökte få tag på en ambulans, berättar Jan-Eric.

Där fick de fick hjälp av en man som skjutsade dem till sjukhuset i sin bil. På sjukhuset fick Sammie sys i halsen och han kommer att stanna på sjukhuset över natten för observation.

På Facebook har han själv skrivit om händelsen och berättat att han nu befinner sig på sjukhus men att läget är stabilt.

"Bara tur att det inte tog i en artär"

När Expressen når Jan-Eric har det gått ett par timmar sedan attacken och han har lämnat sjukhuset där sonen vårdas.

Han har åkt tillbaka till hotellet och packade ihop hans och sonens tillhörigheter och var sent på fredagskvällen på väg att checka in på ett annat hotell dit alla Apollos gäster ska ha evakuerats.

Han berättar att sonen mår bra efter omständigheterna.

– Nu är det bra med honom, han kommer att ligga kvar på sjukhuset över natten. De sydde ihop honom. Det var bara tur att det inte tog i någon artär, säger Jan-Eric.

Han berättar att de nu bara åka hem så fort som möjligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag