Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sambon slog sönder hennes liv

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Marie-Christine, 47, slogs medvetslös av sin sambo. Mannen dömdes till fängelse i fyra månader.

Marie-Christine, 47, är fängslad i sin egen kropp.

Slagen mot huvudet gav henne en hjärnskada.

Hon fick ett livslångt handikapp - han fick fyra månaders fängelse.

Marie-Christine var sönderslagen när hon kom till polisen. Hennes sambo greps omedelbart.

En järnhård knytnäve och så pang. Knogarna träffade rakt under ögat och Marie-Christines skalle slungades fram och tillbaka. - Jag hade inte gjort något särskilt. Jag minns att jag gick in i rummet och sa: Vad gör jag här egentligen? Det räckte. Andra knytnäven träffade andra sidan ansiktet. Huvudet blixtrade. - Jag kommer att dö var det enda jag tänkte. Det var så fruktansvärt hårda slag, en enorm smärta som ekade i hela huvudet.

"Nu vill ingen ha dig längre"

 Marie-Christine minns ytterligare tre knytnävsslag, sen blev det svart. - Han slog mig medvetslös. När jag vaknade stod han bredvid mig, tittade på mig och sa: Nu vill ingen ha dig längre. Efter en stund ville han ha det vanliga försoningssexet. - Jag ville ju inte, jag bara låg där, mina tankar var helt borta. Jag var helt väck. Våldtäkt skulle jag kalla det i dag. Dagen efter bad Marie-Christine om lov att gå till sin väninna. Det fick hon. - Men jag gick till polisen. De hämtade honom direkt, berättar hon. De slagen blev de sista efter två års misshandel och förnedring. - Då hade han gjort mig mycket illa. Flera gånger bröt han mina tår och en gång försökte han sätta eld på mig. Men övertygelsen om att jag skulle dö den där eftermiddagen gav mig till slut kraft att gå till polisen. Mannen dömdes till fyra månaders fängelse. Men Marie-Christine är inte bitter för den låga domen. - Jag bryr mig inte om fängelse. Det är bara behandling som hjälper. Fängelse gör dem värre. Efter straffet rör sig mannen fritt. Men Marie-Christine sitter fängslad på obestämd tid.

Började slå mot pannan

 - Han hade börjat slå mot pannan för att det inte gav blåmärken utan bulor. De slagen gav mig invalidiserande hjärnskador. Hon fortsätter: - Jag har svårt med balansen. Länge låg jag bara i sängen. Men efter hand har jag kämpat mig upp. Nu använder jag bara rullstolen ibland. Dessutom skriver jag böcker och det hjälper mig att komma över upplevelserna. Nu ska det bli film av böckerna.

FAKTA

Här får du stöd:
Marie-Christines hemsida:
futura.
has.
it
Riks-organisationen för kvinnojourer:
www.
roks.
se
Kvinnofrids-portalen:
www.
kvinnofrid.
se
Projektet Fågel Fenix:
www.
fagelfenix.
net
Föräldranätet:
www.
alltfor foraldrar.
se/ index.
php
En misshandlad kvinnas hemsida:
www.
tidenefter.
com
och
hem.
passagen.
se/ kvinnomisshandel/ index.
htm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.