Sambon läckte mejl till SD-mannen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Försvarsexperten. Expressen avslöjade i går hur Sverigedemokraternas försvarspolitiske expert Mikael Valtersson i det dolda spridit nazipropaganda och kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn.
Foto: Sven Lindwall
Carin Kaunitz jobbar i dag på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och har tidigare arbetat på Totalförsvarets forskningsinstitut och Försvarsmakten. Expressen kan i dag avslöja hur hon har läckt intern information till sin sambo, Mikael Valtersson.
Foto: Sven Lindwall
Carin Kaunitz skickade över internt material också under sin tid på Försvarsmakten till Valtersson. Här ett internt mejl från en kollega.
Bland dokumenten som Carin Kaunitz skickade över till sin sambo Mikael Valtersson finns material som är tydligt markerat "FÖR INTERNT BRUK".
Carin Kaunitz registrerade en mejladress åt Valtersson. Som säkerhetsfråga, om han skulle glömma sitt lösenord, skrevs: "Favoritperson i historien: hitler".
Bland många av dokumenten som Carin Kaunitz skickat till Mikael Valtersson finns arbetsmaterial som är icke-offentligt.
I ett mejl till Valtersson redogjorde Kaunitz för sin sambo vad en person i ledningen på MSB tyckte om en säkerhetspolitisk rapport.
1 / 8

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.