Försvarsexperten. Expressen avslöjade i går hur Sverigedemokraternas försvarspolitiske expert Mikael Valtersson i det dolda spridit nazipropaganda och kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn. Foto: Sven LindwallFörsvarsexperten. Expressen avslöjade i går hur Sverigedemokraternas försvarspolitiske expert Mikael Valtersson i det dolda spridit nazipropaganda och kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn. Foto: Sven Lindwall
Försvarsexperten. Expressen avslöjade i går hur Sverigedemokraternas försvarspolitiske expert Mikael Valtersson i det dolda spridit nazipropaganda och kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn. Foto: Sven Lindwall
Carin Kaunitz jobbar i dag på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och har tidigare arbetat på Totalförsvarets forskningsinstitut och Försvarsmakten. Expressen kan i dag avslöja hur hon har läckt intern information till sin sambo, Mikael Valtersson. Foto: Sven LindwallCarin Kaunitz jobbar i dag på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och har tidigare arbetat på Totalförsvarets forskningsinstitut och Försvarsmakten. Expressen kan i dag avslöja hur hon har läckt intern information till sin sambo, Mikael Valtersson. Foto: Sven Lindwall
Carin Kaunitz jobbar i dag på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och har tidigare arbetat på Totalförsvarets forskningsinstitut och Försvarsmakten. Expressen kan i dag avslöja hur hon har läckt intern information till sin sambo, Mikael Valtersson. Foto: Sven Lindwall
Carin Kaunitz skickade över internt material också under sin tid på Försvarsmakten till Valtersson. Här ett internt mejl från en kollega.Carin Kaunitz skickade över internt material också under sin tid på Försvarsmakten till Valtersson. Här ett internt mejl från en kollega.
Carin Kaunitz skickade över internt material också under sin tid på Försvarsmakten till Valtersson. Här ett internt mejl från en kollega.
Bland dokumenten som Carin Kaunitz skickade över till sin sambo Mikael Valtersson finns material som är tydligt markerat "FÖR INTERNT BRUK".Bland dokumenten som Carin Kaunitz skickade över till sin sambo Mikael Valtersson finns material som är tydligt markerat "FÖR INTERNT BRUK".
Bland dokumenten som Carin Kaunitz skickade över till sin sambo Mikael Valtersson finns material som är tydligt markerat "FÖR INTERNT BRUK".
Carin Kaunitz registrerade en mejladress åt Valtersson. Som säkerhetsfråga, om han skulle glömma sitt lösenord, skrevs: "Favoritperson i historien: hitler".Carin Kaunitz registrerade en mejladress åt Valtersson. Som säkerhetsfråga, om han skulle glömma sitt lösenord, skrevs: "Favoritperson i historien: hitler".
Carin Kaunitz registrerade en mejladress åt Valtersson. Som säkerhetsfråga, om han skulle glömma sitt lösenord, skrevs: "Favoritperson i historien: hitler".
Bland många av dokumenten som Carin Kaunitz skickat till Mikael Valtersson finns arbetsmaterial som är icke-offentligt.Bland många av dokumenten som Carin Kaunitz skickat till Mikael Valtersson finns arbetsmaterial som är icke-offentligt.
Bland många av dokumenten som Carin Kaunitz skickat till Mikael Valtersson finns arbetsmaterial som är icke-offentligt.
I ett mejl till Valtersson redogjorde Kaunitz för sin sambo vad en person i ledningen på MSB tyckte om en säkerhetspolitisk rapport.I ett mejl till Valtersson redogjorde Kaunitz för sin sambo vad en person i ledningen på MSB tyckte om en säkerhetspolitisk rapport.
I ett mejl till Valtersson redogjorde Kaunitz för sin sambo vad en person i ledningen på MSB tyckte om en säkerhetspolitisk rapport.

Sambon läckte mejl till SD-mannen

Publicerad

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag