Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Samantha misstog vanlig bil för Uber – mördades

Samantha Josephson, 21, hittades död. Foto: CPD
Bilen misstogs vara en Uber. Foto: CPD

Studenten Samantha Josephson, 21, från South Carolina i USA hoppade in i den svarta Impalan i tron om att det var Ubern hon beställt kort dessförinnan. 

14 timmar senare hittades hennes kropp av en grupp kalkonjägare på en åker, rapporterar CNN

När 21-åriga Samantha Josephson kom bort från sina vänner under utekvällen natten till fredag beslutade hon sig för att avrunda och åka hem.

Klockan hade hunnit bli 02:00 och Samantha Josephson plockade upp sin mobil för att beställa en Uber.

En stund senare klev 21-åringen in i en svart Chevrolet Impala för att åka hem. Det blev något av det sista hon gjorde i livet. 

Bilen var nämligen ingen Uber. 

Samantha Josephson ses prata i mobil. Bilden kommer från en övervakningskamera. Foto: CPD

Hittades på en åker 

– Vi tror att hon helt enkel klev in i fel bil av misstag. 

Orden yttrades av polischefen W.H Holbrook på en presskonferens. Fallet med Samantha Josephson har på kort tid fått stor uppmärksamhet i USA och andra delar av världen. 

W.H Holbrook berättar om fallet under presskonferensen. Foto: CNN

Samantha Josephson studerade statskunskap på University of South Carolina, där hon även bodde. När hon inte dök upp efter utekvällen började hennes rumskamrater bli oroliga. Klockan 13.30 på fredagen larmade de polisen. 

Omkring två timmar senare hittade en grupp kalkonjägare en död kropp på en åker – 15 mil från platsen där Samantha Josephson befunnit sig kvällen innan. 

Kroppen visade sig tillhöra 21-åringen.

Blodspår i bilen 

Det tog inte långt tid att nå slutsatsen att Samantha Josephson mördats. Natten till lördag lyckades polisen lokalisera bilen som hon klivit in i. När den stoppades av en patrull flydde föraren springandes. Efter en kortare jakt kunde han dock gripas. 

Mannen, 24-årige Nathaniel David Rowland, misstänks nu för kidnappning och mord. Efter att ha genomsökt bilen hittade polisen blod – både i framsätet och i bagageutrymmet – som genom tester fastslogs tillhöra den mördade 21-åringen. Man hittade även Samantha Josephsons mobiltelefon i handskfacket.

Nathaniel David Rowland misstänks nu för mord. Foto: CPD

Polisen har ännu inte gått ut med hur Samantha Josephson mördades. Den misstänkta 24-åringens motiv är i nuläget även höjt i dunkel. 

– Våra utredare har ett stort jobb framför sig, säger W.H Holbrook. 

Familjen förkrossad 

Under lördagen postade Samantha Josephsons pappa, Seymour Josephson, ett inlägg på Facebook. 

Där beskriver han familjens frukansvärda sorg. 

”Det är med enorm ledsamhet och ett krossat hjärta som jag skriver dessa ord. Jag kommer att sakna och älska min lilla flicka för resten av mitt liv. Samantha är inte längre med oss men hon kommer aldrig att glömmas bort. Det är otroligt svårt att skriva det här inlägget, men jag älskar henne av hela mitt hjärta. Jag skulle kunna fortsätta att skriva om henne men det är för svårt. Jag sitter bara här och gråter medan jag tittar på den här bilden”. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217285604159560&set=a.3958399725851&type=3&theater

Samantha Josephsons död har även uppmärksammats av borgmästaren i South Carolina, Stephen Benjamin, samt universitetets chef, Harris Pastides, som i ett uttalande skriver: 

”Våra tankar går till Samantha Josephsons vänner och familj. Sådana här stunder får mig att leta efter visdomsord och trygghet”. 

Samantha Josephsons familj bodde i New Jersey. Även där är sorgen och chocken stor efter nyheterna om 21-åringens hastiga försvinnande. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.