Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sam, 27, springer halv- maraton på sin balkong

140 000 har tillfrisknat • Ny maskin kan bli en ”game changer”.
Sam Hustler, 27, springer ett halvmaraton på sin balkong.Foto: SAM HUSTLER / SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN
Detta efter att han tvingats isolera sig i sitt hem.Foto: SAM HUSTLER / SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Britten Sam Hustler hade tänkt springa Londons halvmaraton i dag. 

Coronaviruset satte stopp för det.

Så han hittade på sin egen kreativa lösning – för ett gott ändamål, skriver Sky News. 

14 000 löpare hade i dag tänkt ge sig ut på Londons gator för ett halvmaraton. 

Men efter coronavirusets utbrott ställdes eventet in – och i stället skulle det genomföras genom att deltagarna sprang i sitt lokala område och tog bilder på landmärken. 

Men för Sam Hustler, 27, sprack även den planen. 

Efter att hans flickvän Chloe uppvisat corona-liknande symptom har han isolerat sig i sitt hem – men han vägrade se sig besegrad. 

Sam, 27, springer halvmaraton på sin balkong

Inspirationen hämtade han från Italien. 

– Jag såg en film på en italiensk man som genomförde ett helt maraton på sin balkong och jag tänkte att det är något jag kan göra, säger han till Sky News. 

Sagt och gjort – Sam Hustler gav sig ut på sin balkong och sprang drygt 2,1 mil. Det motsvarar 5 500 längder ute på balkongen som är fyra meter lång. 

Efter att ha sprungit drygt sex kilometer tog han en paus och lät sig intervjuas av den brittiska kanalen. 

– Jag känner mig lite uttråkad. Jag har redan ont i mina vrister. Men jag kommer fortsätta – det är bara lite ömt. Jag kommer byta riktning på balkongen, säger 27-åringen. 

Springer för välgörenhet: ”Helt otroligt”

Sam Hustler springer också för ett gott ändamål – nämligen för ”Haven House Children's Hospice”, som är ett hospis för barn i området där han bor. 

Hittills har han dragit in över 5 000 kronor. 

– Det de gör är helt otroligt, säger han.

Vill du följa fler positiva nyheter – ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”Glada nyheter”.  

Coronasmittan ställde till det för kyrkan – då ryckte pastorn in och räddade syndarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.