Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Salmonellasmitta utanför Ängelholm

Nära 9 000 värphöns på en gård utanför Ängelholm får avlivas efter att salmonella konstaterats. Samma gård drabbades även för fem år sedan.

- Det är möjligt att smittan överlevt hos möss till exempel, säger Lennart Sjöland, länsveterinär.

Salmonellan upptäcktes i värphöns som var på väg till slakt. Hönsen kom från en besättning på 8 800 djur. Det finns även andra besättningar på gården men de har inte smittats, enligt Lennart Sjöland.

Ingen risk för smitta i ägg

 Värphönorna i den drabbade besättningen kommer nu att avlivas och kropparna skall därefter destrueras. Någon risk för smitta i de ägg som gått ut från gården finns i stort sett inte. - Nej, det är inte den typen av salmonella. Gården hade fall av salmonella för fem år sedan. Djuren avlivades och lokalerna sanerades men smittan kan alltså ha överlevt i något småkryp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.