Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Salem, 8, kidnappades – mitt framför ögonen på mamman

Salem Sabatka, 8, kidnappades tidigt på lördagskvällen – framför ögonen på sin mamma.
Foto: Fort Worth Police
Michael Webb greps misstänkt för människorov.
Foto: Fort Worth Police

Åttaåriga Salem Sabatka var på promenad med sin mamma när en bil plötsligt stannade bredvid dem. 

Den främmande mannen kastade in flickan i bilen – samtidigt som han lyckades sparka ut mamman, som i panik hade kastat sig in efter dottern.

Mer än sju timmar senare hittades Salem av polisen i ett hotellrum, skriver CBS News.

Strax innan klockan 18:30 på lördagskvällen lokal tid var Salem Sabatka, 8, ute på promenad med sin mamma i villaområdet de bor i Texas, USA. 

Plötsligt stannade en man i en bil bredvid dem och kastade in Salem i bilen. 

På en film från en övervakningskamera uppsatt hos en granne ser man hur hennes mamma desperat försöker ta sig in i bilen för att rädda sin dotter. Men hon slås ut och bilen gasar snabbt därifrån, skriver CBS News. 

Direkt efter springer mamman i panik och ringer larmcentralen, samtidigt som hon skriker efter hjälp och att hennes dotter blivit kidnappad, skriver Daily Mail.

Polisen utfärdade snabbt en efterlysning efter flickan och mannen som misstänktes ha kidnappat henne. I efterlysningen har de även en bild på den bil mannen körde. 

Tipset som räddade Salem

På söndagsförmiddagen kontaktade två privatpersoner polisen. De hade sett en bil som passade beskrivningen på en hotellparkering, bara 1,2 mil från där hon tagits. 

Polisen lyckades lokalisera vilket rum på hotellet som mannen checkat in på och bröt upp dörren. Där hittade åttaåringen, sju timmar efter att hon försvunnit.

Under en presskonferens under söndagen sa polisen Buddy Calzada att Salem hittats oskadd, men togs med till sjukhuset för att undersökas närmare. 

Misstänkt för kidnappning

Mannen som misstänkt ha kidnappat Salem är 51-årige Michael Webb. Han är gripen och misstänks för människorov, skriver CBS News. 

Mannen har tidigare stått anklagad för sexuella övergrepp, men det fallet gick aldrig till åtal då det påstådda offret slutade samarbeta, enligt åklagaren, skriver CBS.

Michael Webb greps misstänkt för människorov.
Foto: Fort Worth Police

Polisen har tackat allmänheten för att ha hållit ögonen öppna och spridit information om den efterlysta, vilket ledde till att Salem kunde komma hem till sin familj igen. 

De två personerna som kontaktade polisen efter att ha sett Michael Webbs bil hyllas som hjältar och i bostadsområdet där Salem bor hölls under söndagen en marsch för att fira att hon hittats. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.