Foto: Tatyana Makeyeva
 Foto: Tatyana Makeyeva

"Säkerheten är fortfarande usel"

Publicerad
Uppdaterad
Säkerheten skulle höjas efter terrordådet på Domodedovo-flygpatsen.
Men dagen efter är kontrollerna bristfälliga: det går att smita undan metalldetektorerna och trots att det piper görs inga kontroller.
- Jag vill påstås att det är usel säkerhet fortfarande på Domodedovo-flygplatsen, säger TV4:s Stefan Nieminen till Ekot.
35 personer dödades i attentatet på Domodedovo i Moskva.
Flygplatsen har tidigare fått kritik för bristande säkerhet och efter attacken gick ryska myndigheter omedelbart ut och meddelade att man höjt säkerheten på ryska flygplatser och andra viktiga transportnav.

Studerade säkerhetskontroller

Men dagen efter dådet är bristerna fortfarande stora på attentatsplatsen.
Personer som vill gå in i flygplatsbyggnaden måste gå igenom metalldetektorer, men kontrollen som görs får kritik av TV4:s korrespondent Stefan Nieminen som besökt flygplatsen.
– Vi stod och studerade säkerhetskontrollen och såg hur folk kunde gå igenom metallbågarna och det pep, men man gjorde inga närmare kontroller. Det fanns även vägar runt säkerhetskontrollerna, säger Stefan Nieminen till Ekot och konstaterar:
– Jag vill påstås att det är usel säkerhet fortfarande på Domodedovo-flygplatsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag