Foto: Skärmdump från interasistmen.se
 Foto: Skärmdump från interasistmen.se

Sajter attackerades efter SD-kritisk artikel

Publicerad

Bloggen "Inte rasist men" och Aftonbladets sajt Politism publicerade en faktagranskning av Sverigedemokraten Björn Söders uttalanden i SVT Debatt.

Efter det utsattes båda för flera överbelastningsattacker, skriver Medievärlden.

Överbelastningsattackerna, eller DDOS-attackerna, mot bloggen "Inte rasist men" började i fredags efter torsdagens SVT Debatt med bland andra Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder och artisten Carlito.

Då hade bloggen publicerat en faktagranskning på Björn Söders uttalanden kontra Carlitos och bloggen påstod flera faktamissar från Söder.

Attackerna har ännu inte upphört, säger Henrik Johansson på "Inte rasist men" till Medievärlden.

"Vi är under attack igen sedan tiotiden" säger Johansson.

Expressen sprider texten

När Aftonbladet-sajten Politism återpublicerade inlägget från "Inte rasist men" blev även Politism utsatt för överbelastningsattacker. Vid 15-tiden pågick attackerna fortfarande, enligt Medievärlden.

Nu publicerar även Expressen texten på sidan 4/Debatt på nätet.

– Vi är väldigt tacksamma för de tidningar som vill sprida texten. Det är sjukt att man inte ska kunna publicera en granskning utan att attackeras, säger Henrik Johansson till Expressen.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag