Mona Sahlin tolkar inte Ohlys uttalande om att använda bröstpump som något utspel. "Det var ett mindre smart sätt att svara på en fråga", säger S-ledaren.
Mona Sahlin tolkar inte Ohlys uttalande om att använda bröstpump som något utspel. "Det var ett mindre smart sätt att svara på en fråga", säger S-ledaren.

Sahlin om Ohlys uttalande: Mindre smart

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin (S) kallar Vänsterpartiledaren Lars Ohlys uttalande om att använda bröstpump för "mindre smart".
- Jag vill inte uttala mig om det innan jag har pratat med Mona, säger Lars Ohly.
Lars Ohly anser att hans uttalade om bröstpump i SVT:s "Utfrågningen" har blivit uppförstorat.
- Ja, lite grann. Det viktiga är att två vuxna tar ett gemensamt ansvar. Vi säger att vi vill dela föräldraförsäkringen och på så sätt bryta kvinnors lägre löner, säger han och fortsätter:
- Och att ett barn har rätt till att båda föräldrarna stannar hemma första året.
Mona Sahlin tolkar inte Ohlys uttalande om att använda bröstpump som något utspel.
- Det var inget utspel, det var ett mindre smart sätt att svara på en fråga, säger Sahlin till TT.

Ohly blir tyst

När Lars Ohly (V) får höra om Mona Sahlins uttalande blir han först tyst.
- Jag vill inte uttala mig om det innan jag har pratat med Mona, säger han sedan.
Även om ökad kvotering inte fanns med i de rödgrönas valmanifest anser Mona Sahlin att föräldraförsäkringen är en viktig fråga.
- Vi ska försvara föräldraförsäkringen och få fler pappor att ta ut föräldraledighet, säger hon till TT.
Något som hon och Ohly således är överens om.
- Ja, det är ju skönt att vi är inne på samma linje, säger Ohly.
Till DN.se säger Ohly att han ångrar uttalandet i efterhand.
– Ja, det kunde ha sagts lite smartare, det har nog Sahlin rätt i, säger Lars Ohly till DN.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag