Sahlin: Missnöje bakom SD-stöd

Publicerad
Uppdaterad
18 procent av väljarna vill se Sverigedemokraterna i riksdagen, enligt en undersökning från "Agenda".
Mona Sahlin tror inte det har med invandringsfrågan att göra.
- Jag tror mer det är missnöjet, säger Mona Sahlin.
En opinionsundersökning från Sifo som presenteras i SVT:s "Agenda" visar att 18 procent av svenskarna vill se Sverigedemokraterna i riksdagen.
Näringsminister Maud Olofsson, C, tror att det handlar om att man vill se någon som rör om i grytan - och att inte så många kommer att rösta på dem.
- Jag tror att när det kommer till kritan och man ska lägga sin röst tar man det på mer allvar, säger Maud Olofsson i "Agenda".
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin säger i "Agenda" att hon inte tror att det rör invandringsfrågan lika mycket som det rör missnöje mot etablissemanget.
- Vi såg ju hur det var med Ny demokrati, säger Mona Sahlin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag