Foto: Olle Sporrong
 Foto: Olle Sporrong

Sahlin: "Jag välkomnar beslutet"

Publicerad
Uppdaterad
- Nu gäller det att bita hop, jobba tillbaka förtroendet och koncentrera sig på det fackliga arbetet. Jag välkomnar beslutet och nu har vi mycket att göra, både LO och partiet, säger S-ledaren Mona Sahlin till TT.
- Förhoppningsvis leder detta till en nystart av debatten om hur rättvisepolitik ska se ut. Förhoppningsvis blåser det om i rörelsen på ett bra sätt.
Enligt Sahlin råder det ingen tvekan om att hela Arbetarrörelsen har tagit skada. Hon påminner också om att hon själv hela tiden sagt att Lundby-Wedin har hennes förtroende.
- Men det var helt nödvändigt att lämna styrelseuppdragen och koncentrera sig på grunduppdraget, säger hon.

"Ett jättearbete framför oss"

När Sahlin själv hamnade i blåsväder valde hon att lämna politiken, eftersom hon inte trodde att det inte gick att föra ut ett budskap om åhörarna hela tiden tänkte på kontokort.
Men den parallellen vill inte Sahlin göra.
- Nu har alla ordförandena suttit där hela dagen och jag är säker på att de gått igenom detta ordentligt och att Wanja Lundby-Wedin har gjort det också. Jag utgår från att de ser att det är ett jättearbete som vi alla nu har framför oss, för att bygga tillbaka ett förtroende, säger hon.

"Gemensam offensiv"

- Det är väldigt viktigt att LO och Socialdemokraterna nu tillsammans tar krafttag och vässar politiken för jobb och mot växande klyftor. Wanja Lundby-Wedin är välkommen i det arbetet, säger Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan till TT.
På frågan om hon fortfarande kan vara trovärdig svarar han:
- Nu har man tillsammans satt punkt. Det får bli en startpunkt för en gemensam offensiv för att återvinna förtroendet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag