Mona Sahlin. Foto: Roger Vikström
Mona Sahlin. Foto: Roger Vikström

Sahlin håller förstamajtal

Publicerad
Uppdaterad
Mona Sahlin började första maj med att läsa Expressen.
Sedan sågade hon moderaterna.
- Deras arbetarrörelse har sin dag. Det är första april, sa s-ledaren i sitt tal.
Mona Sahlin har valt att hålla sitt förstamajtal i Kalmar i Småland. Vid klockan två kom tåget fram till Larmtorget i de centrala delarna av staden. I täten vajade många röda fanor. Plakaten hade bland annat slagorden ”Sälj inte ut våra bolag”, ”Systemskiftet har börjat i Sverige” och ”Var finns rättvisan?”.
Strax efter klockan 14 började s-ledaren tala.
Inledningen var kaxig:
- Jag är Sveriges nästa statsminister, sa Sahlin till publikens jubel.
Sedan övergick hon till högläsning ur - Expressen.
I tisdagens tidning skriver moderaternas partisekreterare Per Schlingmann i en debattartikel på Sidan 4 en hyllning till arbetarrörelselsen på
Mona Sahlin sågar utspelet:
- Deras arbetarrörelse har sin dag. Det är första april. Där passar deras budskap bra, sa s-ledaren i sitt tal.
I morgon onsdag presenterar socialdemokraterna sin skuggbudget. I förstamajtalet avslöjade Sahlin att den innehåller en storsatsning på arbetsmarknadsutbildningar.
Den borgerliga regeringen jobbgaranti avfärdade hon.
- Det är 30 timmars husarrest på arbetsförmedlingen, sa Sahlin.
En annan nyhet i talet var att Sahlin sträckte ut en hand till Hamas. Det är dags att tala med hela den palestinska regeringen, anser hon.
- De behöver vårt stöd här och nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag