Sahbi Zalouti, 37, häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Foto: Privat och Stefan Söderström
Sahbi Zalouti, 37, häktad på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Foto: Privat och Stefan Söderström

Sahbi Zalouti, 37, häktad misstänkt för terrorbrott

Publicerad
Uppdaterad
Sahbi Zalouti, 37, satt med handen för ansiktet innan rätten stängde dörrarna.
Där häktades han på sannolika skäl misstänkt för förberedelse terroristbrott.
Häktningsförhandlingen inleddes klockan 15.00 i säkerhetssalen i Attunda tingsrätt.
Efter ett offentligt anförande fick obehöriga lämna då förhandlingen skulle ske bakom stängda dörrar.
Den misstänkte Sahbi Zalouti, 37, var klädd i grön tröja, hade kortklippt mörkt hår och skägg.

"Risk att han avviker"

Under hela den korta öppna delen av förhandlingen vilade 37-åringen huvudet i vänster hand mot journalister och fotografer.
Sedan stängdes dörrarna och senare kom beslutet att mannen skulle häktas.
– Det finns risk att han avviker, att han fortsätter med brottslig verksamhet och att han försvårar utredningen, sa åklagare Tomas Lindstrand till Expressen.se före förhandlingen.
37-åringen nekade samtidigt till anklagelserna.
– Han nekar bestämt, sa hans advokat Elisabeth Audell före förhandlingen.
Efter förhandlingen lämnade advokaten inte några kommentarer då yppandeförbud gäller.
Sahbi Zalouti, 37, är svensk medborgare med tunisiskt ursprung. Han greps i Sverige på onsdagen i samband med de övriga gripanden i Danmark. Mannen är bosatt i Järfälla.

Tre häktades

Tidigare på dagen häktades tre män i Köpenhamn. Den femte mannen som misstänktes släpptes tidigare i dag.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag