Drottningens kala vänsterhand under besöket i Nykvarn vållade plötsligt frågetecken.
Drottningens kala vänsterhand under besöket i Nykvarn vållade plötsligt frågetecken.

Sagan om ringen

Publicerad
Uppdaterad
Men vad hände med ringen, Silvia?
Drottningens kala vänsterhand under besöket i Nykvarn vållade plötsligt frågetecken när bilder visade att vigselringen av någon anledning lämnats hemma.
Men sagan och ringen fick en ny vändning när en annan ring dök upp - och mitt under besöket bytte finger.
Kungaparet besöker varje år en kommun i Stockholms län, och i år hade turen kommit till Nykvarn. Kungen anlände tillsammans med Silvia, men frågan många ställde sig var vad drottningen hade gjort av sin vigselring?
TT:s videoreporter på plats uppmärksammade saken för nyhetsbyråns mångårige politikreporter Owe Nilsson, som twittrade:
”TT:s videoreporter påstår att Silvia inte bär vigselring vid besöket i Nykvarn. Var ska det här sluta?”
Den uppseendeväckande informationen började snabbt diskuteras på mikrobloggen – och spekulationerna var många och yviga.
De bilder som tagits från platsen bekräftar inlägget på Twitter: Silvia bär av någon anledning inte sin vigselring, men däremot syns en annan ring som drottningen av okänd anledning byter plats på under besöket.

En större ring

Klockan nio kom kungaparet till Turinge kyrka. De bilder som Scanpix fotograf Jonas Ekströmer tog från ankomsten visar att Silvias vänsterhand då var helt kal.
På höger ringfinger bar däremot drottningen en större ring.
En stund senare är ringsituationen en annan.
Vid klockan kvart i tio åkte kungaparet buss från Turinge kyrka till Lillhagaskolan.
När de vid klockan tio lyssnade på en konsert vid skolan har Silvia plötsligt en ring på vänster ringfinger, enligt en läsarbild Expressen.se kan visa.
Men det är inte vigselringen.
Silvia har i stället av allt att döma flyttat den ring hon tidigare under dagen bar på höger ringfinger, till vänster.
Expressen.se har sökt hovets informationschef Bertil Ternert, men han har inte gått att nå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag