En man med rullator mördades på öppen gata i Filipstad. Foto: Christoffer Tuulik
En man med rullator mördades på öppen gata i Filipstad. Foto: Christoffer Tuulik

"Såg en man med en rullator som bråkade"

Publicerad

Under torsdagskvällen blev en man i 60-årsåldern med rullator mördad i centrala Filipstad.

Expressen har talat med ett vittne som säger att han såg mannen bråka med en yngre kvinna strax innan mordet.

Polisen bekräftar nu att mannen befann sig tillsammans både en yngre kvinna och en annan man, precis innan han blev mördad.

Under fredagskvällen anhölls en man i 30-årsåldern, misstänkt för mordet.

– Han är skäligen misstänkt för mordet, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl i Värmland.

Den avlidna mannen dödades under gårdagskvällen på öppen gata i Filipstad. Polisen inledde under gårdagskvällen en förundersökning gällande mord,

Enligt uppgifter till Expressen kan mordet dock ha föranletts av ett bråk.

Ett vittne berättar att han fick syn på mannen tillsammans med en kvinna, bara 30 minuter innan polisen larmades till platsen.

– Vi hade varit och tränat under kvällen. När vi sedan kom ut därifrån fick vi syn på en man med en rullator som bråkade med en kvinna, säger vittnet.

"Såg ut att vara påverkad"

Han berättar att de båda såg lite misstänkta ut. Kvinnan ska ha varit arg och den äldre mannen ska ha verkat vara trött på personens utbrott.

När de båda fick syn på vittnet lugnade de ner sig och rörde sig i stället ner mot de centrala delarna av stan.

– Min första tanke var att de planerade något inbrott eller så, säger vittnet.

– Det känns lite obehagligt så här i efterhand, hade man vetat om detta i går kväll hade man kanske kunnat göra något.

"Verkade känna varandra"

Under fredagen framkom det, efter uppgifter till Aftonbladet, att den mördade mannen ska ha knivhuggits till döds med ett 20-tal hugg.

Polisen är förtegen och vill varken bekräfta eller dementera det eventuella bråket.

– Vi går inte ut med några sådana uppgifter under pågående utredningar, säger Stefan Wickberg.

Under eftermiddagen gick polisen ut och bekräftade att mannen vid 21.15 under torsdagskvällen befann sig på Stora torget i Filipstad tillsammans med en yngre kvinna och en annan man.

– De båda männen verkade känna varandra, säger Stefan Wickberg.

Kvinnan ska sedan ha lämnat de båda männen och 15 minuter senare fick polisen larm om mordet.

En man anhållen

Enligt tidigare polisuppgifter ska en mörkklädd person ha lämnat platsen till fots strax efter mordet. Personen i fråga misstänks nu vara gärningsmannen.

Mannen som mordoffret pratade med på torget beskrivs vara i 35-40 årsåldern och drygt 170 centimeter lång. Det står ännu inte klart om det är han som begick mordet.

Vid 21-tiden under fredagskvällen meddelade polisen att en man i 30-årsåldern har anhållits, skäligen misstänkt för mordet.

– En stadsbo i 30-årsåldern hämtades in till förhör under kvällen efter att vittnesuppgifter pekat ut honom som närvarande på platsen. Han anhölls klockan 19.15 av kammaråklagare Barbro Brännlund, säger Bjarne Andersson.

Fler förhör med mannen kommer att hållas under morgondagen och då ska åklagaren ta ställning till om det blir aktuellt att även häkta den misstänkta gärningsmannen.

Inga fler personer är i nuläget frihetsberövade.

Under helgen kommer polisen att ha ökad närvaro i staden för att öka tryggheten och för att snabbt kunna ta emot eventuella tips.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag