Saddam i cellen – första bilderna

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Diktatorns nya kläder.
Här är de första bilderna på Saddam Hussein från hans cell.
Brittiska tidningen Sun publicerar i dag de första bilderna på Saddam Husseins i fångenskap.
Första bilderna. Faksimil på tidningen Suns första sida med de första bilderna på Saddam Hussein inifrån cellen. Fotona är långt ifrån de propagandabilder som publicerades på Saddam Hussein då han var Iraks ledare. På förstasida står han i bara kalsongerna. Bilderna tros kunna ha en demoraliserande effekt på Saddam Husseins anhängare. Skriver självbiografi Diktatorn använder tiden i väntan på rättegång till att skriva sin självbiografi. – Den kommer att vara väldigt detaljerad, säger en av hans försvarsadvokater, Giovanni di Stefano, till Financial Times. Boken följer Saddam Hussein från barndomen i Irak, via exilen till Egypten, till diktatorns fall. – Vi har sett översättningar av vad han har skrivit. Hans mål är att genera stormakterna som en gång såg honom som en buffert mot Irans ambitioner att expandera, säger Giovanni di Stefano. – Amerikanerna som håller honom fängslad har inga problem med att han skriver självbiografin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag