Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Saciri överklagar – mördade exfrun

Här går Dulijano Saciri till knivattack mot exfrun
Dulijano Saciri fälls för mordet på exfrun Sanije Dubrani.

40-årige Dulijano Saciri som dömdes till livstids fängelse efter att ha huggit ihjäl sin exfru på resecentrum i Linköping i våras överklagar till Göta hovrätt, rapporterar Corren.

Enligt Linköpings tingsrätt fanns flera försvårande omständigheter som gjorde att mannen skulle dömas till livstids fängelse, bland annat att kvinnan saknade möjligheter att skydda sig då hon höggs bakifrån, att det ägde rum inför ögonen på flera vittnen samt att händelseförloppet var relativt utdraget.

I överklagan till hovrätten menar dock Saciris försvarare att det rörde sig om ett snabbt händelseförlopp och att det var hans psykiska mående som var förklaringen till brottet.

Försvararen yrkar att att hovrätten ändrar mannens straff till ett tidsbestämt straff, samt att tingsrättens beslut om utvisning på livstid tas bort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.