Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sabunis katastrofsiffror hotar stjälpa maktplanen

Ulf Kristersson och Ebba Busch.
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Nyamko Sabuni.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Premium: Dagens historiskt låga resultat för Liberalerna äventyrar Ulf Kristerssons och Moderaternas chanser att ta över regeringsmakten. 

Inom både M och KD uttrycks oro för att Liberalerna blir ett sänke – snarare än hjälp – när man går in i valrörelsen med det krisande och splittrade partiet vid sin sida. 

– Deras problem spiller över på oss. Om de fortsätter sin spagat blir det svårt att samarbeta, säger en tung källa i KD.

Samtidigt har M och KD enligt vad Expressen erfar nu inlett en gemensam äntringsutbildning – där L inte ingår – för att förbereda sig på ett maktövertagande. 

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Tomtemor” tjänar miljoner på granar – bor i Spanien

Premium: Arvtagerskan kallas ”Tomtemor” av medarbetarna • Svarar på kritiken

Polisen: Artisten skär sönder grannens däck

Premium: Åtalas i infekterad grannfejd om poolbygge

Välförtjänt seger – men ”Idol” har spelat ut sin roll

Premium: Klimataktivism blev programmets starkaste nerv