Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sabunis drag inför valet – tar in Lars Leijonborg

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Lars Leijonborg får nu återigen uppdrag inom Liberalerna
Foto: OLLE SPORRONG
L-ledaren Nyamko Sabuni.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Den tidigare partiledaren Lars Leijonborg får nu nya uppdrag i Liberalerna.

Inför valet ska han förbereda partiet för ett regeringssamarbete, skriver L i ett pressmeddelande.

Lars Leijonborg uppges ha varit en av hjärnorna bakom Nyamko Sabunis partiledarkampanj.

Nu kallas veteranen återigen in för att stötta partiledaren. Efter valet 2022 vill partiet samarbeta med en borgerlig regering och tanken är att Leijonborg ska förbereda just ett sådant arbete.

– Lars Leijonborg har stor erfarenhet av förhandlingar, inte minst i samband med Alliansens bildande och regeringstillträde. Jag är glad att vi kan få dra nytta av hans kunskaper, säger partiledaren Nyamko Sabuni i pressmeddelandet.

Lågt stöd för partiet

Den nya rollen innebär också att Leijonborg lämnar sitt nuvarande uppdrag för kommunikationsföretaget Diplomat Communications.

– Klarar partiet spärren kommer man ju på ett eller annat sätt att bli indragen i förhandlingar om nästa regering. Då håller jag med Nyamko om att det är bra att vara väl förberedd. Jag har ju rätt stor erfarenhet av regeringsförhandlingar, säger Lars Leijonborg.

Liberalerna tampas sedan länge med vikande opinionssiffror. I en färsk mätning som publicerads på söndagen landade partiet på 2,5 procent – långt under riksdagsspärren.

Men Lars Leijonborg tror fortsatt på partiet.

– Får man fram budskapet att utan Liberalerna blir det ingen ny regering, och ska en ny regering lyckas så kan Liberalerna spela en väldigt stor roll, så tror jag att det kan bli ett lyft, säger han.

”Tacka pandemin för att välfärdens brister blottades”

Debatt mellan Nyamko Sabuni (L) och Anders Ygeman (S). Debatten är från ”Fem dagar om framtiden” som sändes i Expressen TV tidigare i veckan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.