Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sabrina, 20, mördades av pappan efter krogkvällen

Fallen har gäckat polisen i flera år.
Sabrina kom aldrig hem igen.Foto: Facebook

”Jag älskar dig, jag skickar ett meddelande till dig när jag kommer hem”, skrev Sabrina Lekaj i ett sista meddelande till en av sina vänner.

Senare samma dag hittades hon mördad.

Nu har hennes pappa erkänt mordet som har skakat om Australien.

Den 21 juli hittades 20-åriga Sabrina Lekaj knivmördad i en Mercedes i en förort till kuststaden Adelaide i Australien – blott 250 meter från familjehemmet.

Bredvid den döda kroppen satt Sabrina Lekajs pappa Petrit Lekaj som hade svåra bukskador och kördes till sjukhus.

Omständigheterna har varit, och är fortfarande, oklara men pappan har nu erkänt att han mördade sin dotter, rapporterar ABC.

Mordet kom som en chock för familjen.

Petrit Lekajs hustru, tillika Sabrina Lekajs mamma, Romina Lekaj, förklarar att det ”kom från ingenstans” och att maken aldrig tidigare visat några våldsamma tendenser mot någon i eller utanför familjen.

Sabrina Lekaj med sin pappa.Foto: Facebook

Skickade ett sista sms

I en intervju med ABC säger Romina Lekaj att dottern hade varit med om en trafikolycka tidigare under dagen och sedan åkt för att köpa hämtmat med sin pappa.

News.com.au skriver att Sabrina Lekaj skrev ”jag älskar dig, jag skickar ett meddelande till dig när jag kommer hem” i ett sista sms till en av sina vänner.

Men hon kom aldrig hem igen.

Enligt en vän hade Sabrina Lekaj varit orolig för att hamna i bråk med sin pappa efter en utekväll dagen innan. Hon hade tidigare varit irriterad efter att hennes pappa frågat om dottern har någon pojkvän.

Sabrina Lekaj (t.h) med sin mamma Romina (t.v).Foto: Facebook

Eftersom motivet än så länge är okänt menar mamman att det känns som att hon har ”förlorat båda två”, såväl sin dotter som make. 

– Det är mycket enklare om den ena personen är ond och den andra är ett offer, och du vet vem du ska sörja, men vi vet inte vad som hänt och man känner för båda två, säger mamma Romina Lekaj till ABC.

– Min dotter var min dotter, det är väldigt rått, en smärta som nog aldrig kommer att försvinna, fortsätter hon.

Sabrina Lekaj (t.v) och Jana Fandi (t.h).Foto: Facebook

Pappan på psykiatrisk avdelning

Sabrina Lekaj begravdes i förra månaden och beskrevs då som ”kärleksfull och omtänksam”. 

– Hon var väldigt snäll. Hon var väldigt kärleksfull och omtänksam i allt hon tog sig an och jag kommer aldrig att glömma henne, förklarade hennes lillebror i ett tal i samband med begravningen, skriver ABC.

Sabrina Lekaj beskrivs vidare som en lovande pianist som hade studerat till specialistläkare i medicinsk radiologi. Hon beskrivs som en väldigt ambitiös student som älskade vetenskap.

– Vi båda älskade musik och hon var en otrolig pianist, vi tävlade tillsammans med andra elever från skolan. Det var höjdpunkten under mina skolår, säger Sabrina Lekajs vän och skolkamrat Jana Fandi till ABC.

– Oavsett hur nere hon själv var såg hon alltid till att andra runt henne var okej, fortsätter vännen.

Rättegången mot Petrit Lekaj inleds i november.

Fram till dess befinner han sig på en psykiatrisk avdelning på sjukhuset i Adelaide. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.