Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så vill S få fart på byggandet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Jens L'Estrade

STOCKHOLM. Socialdemokraterna vill satsa 900 miljoner kronor årligen för att få fart på byggandet av hyresrätter. Kommuner ska enligt förslaget få pengar utifrån hur många hyresrätter som byggs i förhållande till antalet invånare, skriver Dagens Nyheter.

För att finansiera satsningen vill partiet riva upp det kommunala utjämningssystem som regeringen infört från och med i år. Vilket skulle innebära att landets tolv rikaste kommuner får betala kalaset. Av dessa finns tio i Stockholmsområdet och två i Skåne.

– Regeringen har delat ut de här pengarna till några få moderatstyrda kommuner och vi tycker att det är bättre att alla kommuner som bygger hyresrätter ska få del av pengarna, säger Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson till DN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.