Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så vill han lösa Centerns kris

Stefan Hanna, C, kommunalråd Uppsala, Annie Lööf, C, partiledare

Ska Centerpartiet klara riksdagens fyraprocentsspärr krävs nya tag.

Ett delat ledarskap kan vända det krisande partiets usla opinionssiffror, föreslår Stefan Hanna, centerpartistiskt kommunalråd i Uppsala på Dagens Nyheters debattsida.

Efter striden om det hårt kritiserade idéprogrammet har Centerpartiet rasat i flera opinionsundersökningar. För att vända den negativa trenden måste partiet bli bättre på att locka väljare både från landsbygden och från storstäderna.

Delat ledarskap

Då krävs ett delat ledarskap, föreslår Stefan Hanna på dagens DN-debatt:

"Ett delat ledarskap har många fördelar i partiets nuvarande situation. En av partiledarna kan fokusera på regeringsarbetet och landsbygdsutveckling samtidigt som den andre stärker partiets storstadspolitik och partiets organisationsutveckling", skriver han och fortsätter:

"Centerpartiet kan genom två bärare av partiets budskap snabbare skapa förtroende för att partiet har kunskap och förståelse för hur det är att leva både på landsbygden och i våra storstäder".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.