"Så uttjatat det där med Göran Persson"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
I kommande självbiografin "Margot" målar tidigare S-ministern upp sin förra chef Göran Persson som en mobbare. När Expressen.se når Margot Wallström under torsdagen vill hon inte kommentera uppgifterna. "Det är så uttjatat det där med Göran Persson", säger hon.
Foto: CALLE JISMARK

I den kommande boken "Margot", av Bengt Ohlsson, går ex-ministern Margot Wallström till attack mot den före detta statsministern Göran Persson. Hon beskriver honom som en elak och mobbande chef.

Men Wallström vill inte kommentera anklagelserna när Expressen.se ringer upp.

– Det är så uttjatat det där med Göran Persson, folk kan få läsa om det i boken, säger Wallström.

I dagens Expressen kan du läsa utdrag ur den kommande boken "Margot" som släpps den 19 september. Journalisten och författaren Bengt Ohlsson har följt Margot Wallström på hennes resa från arbetarhemmet i Kåge i Västerbotten till FN-jobbet.

Det är känt att Wallström och Persson inte alltid dragit jämnt, men i boken bli det tydligare än någonsin.

Margot Wallström beskriver Göran Persson som en chef som tyckte om att trycka till folk och få dem att tappa fattningen.

Kontakt med Persson

När Expressen.se frågar Wallström om hon har kontakt med Persson i dag säger hon:

– Jag vill inte svara på de där frågorna. Det är så uttjatat det där med Göran Persson, det känns väldigt trist att det är det enda som beskrivs i tidningen. Folk kan få läsa om det i boken.

Trots att Wallströms bryter tystnaden i boken, efter år av konflikter, vill hon alltså inte kommentera något som har med Persson att göra. Men hon tycker att det varit roligt att jobba med boken.

– Det jag tycker är väldigt spännande är hur Bengt Ohlsson har skrivit den här boken och upplägget. För det är minst lika mycket en berättelse om framför allt det jag har gjort de två senaste åren och så sätter han in oss i världen. Det är en annorlunda biografi, säger Wallström.

Hur tror du att boken kommer att bemötas?

– Jag har ingen aning, det vet man ju aldrig, säger Wallström.

Expressen.se har sökt Göran Persson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.