Så här skrev svenskarna om Håkan Juholt under dagen. Orden "Juholt" och "Håkan" är borttagna.
Så här skrev svenskarna om Håkan Juholt under dagen. Orden "Juholt" och "Håkan" är borttagna.

Så togs han emot av svenska folket

Publicerad
Uppdaterad
"Mustaschen", "Bilden", "Partiledare" och "Högoddsare". Det är några av de vanligaste orden som under torsdagen använts av Facebookanvändare och Twittrare i samband med att Håkan Juholt av Socialdemokraternas valberedning utsågs till partiledarkandidat.
Att Socialdemokraternas valberedning föreslår Håkan Juholt som ny partieldare kom för många som en skräll. Juholt, som är Socialdemokraternas försvarspolitiska talesperson, är trots en lång tid inom politiken en doldis för många. Under dagen har många kommenterar saken på Twitter och Facebook och en sammanställning visar att det vanligaste ordet som använts på nätet om Juholt är "Partiledare".

Reste kors och tvärs

Andra vanliga ord är "Dagens", "Jämtin", och "Bilden". Ordet "Bilden" syftar på en bild i tidningen Arena som visar hur Juholt rest kors och tvärs över landet och besökt ett stort antal kommuner under sina år som politiker.

"Nördskämt" poppis

Ett annat frekvent förekommande ord under dagen har varit "Mustaschen". Juholt själv skämtade om denna under torsdagens presskonferens och sade att om partiet kommer överens om en gemensam framtidsstrategi så lovar han att raka av sig den.
Andra vanliga ord som använts är "Revansch", "Tv-avgiften", och - vilket kanske passar en skojfrisk typ som Juholt - "Nördskämt".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag