Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så svarar Attendo

Foto: Roger Vikström

De senaste dagarna har Expressen berättat om missförhållanden på två av Attendos äldreboenden i Stockholm, Rosengården i Hägersten och Vasen i Vasastan.

Det har handlat om sår fulla med maskar, dementa som ramlar ur sina sängar och boende som är undernärda.

Så här bemöter de uppgifterna.

En kvinna i 95-årsåldern fördes akut till Karolinska universitetssjukhuset från Attendos vårhem Rosengården i Stockholm. Ur ett sår på kvinnans ben kom svart vätska och såret kryllade av maskar. Benet fick amputeras.

Attendo svarade att det inte är konstigt att det kan bli maskar i ett sår under sommarmånaderna.

- Det behöver inte nödvändigtvis innebära att man inte skött om såret. Enligt dåvarande verksamhets­chef har det inträffade utretts, kommenterade Charlotte Dimming, informationschef på Attendo.

 


Enligt Norrmalms stadsdelsnämnd var i höstas 35 procent av de boende undernärda och sju procent hade trycksår. Dottern till en äldre kvinna berättade att hon får mata och hämta vätska åt sin mor och att de dementa ramlar och blir blåslagna. Enligt Attendo är siffrorna för andelen undernärda lägre och tillbakavisar att dementa skulle ramla och slå sig.

- Det händer enligt verksamhetschefen ytterst sällan att någon ramlar. Att man skulle ramla ur sängarna mer här än någon annanstans stämmer inte, säger vård­bolagets presschef Charlotte Näsström Morén.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!