Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så stöttar världens ledare Frankrike

Vladimir Putin lät hälsa att Ryssland fördömer attackerna.

Foto: TT

Tysklands förbundskansler Angela Merkel uttrycker att hon är djupt chockad över attackerna i Paris.

Foto: Markus Schreiber

USA:s president Barack Obama sa i ett tv-sänt uttalande att de kommer göra allt för att hjälpa Frankrike att ställa de skyldiga inför rätta.

Foto: Olivier Douliery

En man visar sitt stöd vid franska ambassaden i Berlin.

Foto: Gregor Fisher / Epa / Tt

Världens ledare har under natten till lördag uttryckt sin sorg inför terrorattackerna i Paris.

Barack Obama, Angela Merkel och Vladimir Putin har alla fördömt attackerna och erbjudit Frankrike stöd och hjälp.

Fredagskvällens blodiga terrorattack i Paris har spridit sorg och oro. Världens ledare har under natten uttalat sig och fördömt attackerna. USA:s president Barack Obama sa i ett tv-sänt uttalande att de kommer göra allt för att hjälpa Frankrike att ställa de skyldiga inför rätta.

Syriens president Bashar al-Assad sa i ett uttalande att "Det som Frankrike nu upplever det som vi levt med i fem år".

Sveriges statsminister Stefan Löfven uttalade sig sent under fredagsnatten och meddelade att Sverige står enade med Frankrike.

"Med chock och sorg mottar vi rapporterna från Paris och följer utvecklingen minut för minut. Jag tänker på och känner starkt med offren, deras anhöriga och det franska folket. Vi står enade med Frankrike i denna mörka stund."

"Vi måste vara stora"

Frankrikes president François Hollande utlyste kort efter attackerna undantagstillstånd och stängde landets gränser. I ett tal under fredagsnatten sa Hollande:

"I dessa svåra tider måste vi - och jag tänker på de många offer, deras familjer och alla skadade - vissa medlidande och solidaritet. Men vi måste också visa enighet och lugn. När vi möts av terror måste Frankrike vara stark, vi måste vara stora och myndigheterna måste vara hårda. Det kommer vi att vara"

Även Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Storbritanniens premiärminister David Cameron uttrycker att de är djupt chockad över attackerna i Paris.

 

 

Ryssland fördömer attackerna

Vladimir Putin lät hälsa att Ryssland fördömer attackerna och att de är redo att på alla sätt hjälpa fransmännen att utreda terrorbrotten som under fredagen skakade landet.

Irans president Hassan Rouhani har ställt in planerade resor till Italien och Frankrike och sagt att terrorism är något som måste bekämpas.

Över hela världen hedras offren för fredagens terrorattacker. I flera länder lyser byggnader i Frankrikes färger.