Smarta appar är perfekt - för att planera bröllop. Foto: Jacob Wackerhausen
Smarta appar är perfekt - för att planera bröllop. Foto: Jacob Wackerhausen

Så skapar du perfekta bröllopet - i mobilen

Publicerad

Smarta appar är den senaste bröllopstrenden.

Från planering till smekmånad - nu finns en uppsjö lösningar för att maximera upplevelsen och skapa det perfekta giftermålet.

Även för de som inte kan närvara på festen.

Doug Appletons morföräldrar kunde inte komma till sin sons bröllop 160 mil hemifrån.

Lösningen på det?

De såg hela ceremonin i telefonen.

- Mina morföräldrar fattar sådana här grejer, det är grymt! säger Appleton till AP.

Tack vare Facetime i Iphone kunde Gerald and Jacqueline Sherman från Florida i USA bevittna sonens stora dag utan att vara på plats själva.

Tittade på ceremonin via videolänk

När Doug Appleton, 27, och Lauren Becker, 26, gick mot altaret i New York fångades allt på video och skickades i realtid till Florida så att de stolta morföräldrarna kunde kännas närvarande.

Efter vigseln följde sedan ett stort party som dokumenterades av "Wedding party", som omedelbart laddade upp foton på festligheterna, tagna av gästerna på bröllopet.

- De älskade att se vad som pågick, konstaterar Doug.

Appar är en bröllopstrend

Appar för smarta telefoner och läsplattor har den senaste tiden tagit en allt större plats i människors bröllop, från planering till fest till smekmånad. Att det har blivit en trend konstaterar Leila Lewis, som startat bröllopssajten Inspired by this.

- I den digitala tidsandan planerar bruden "i farten" och då betyder det ofta att en smart telefon eller läsplatta används, säger hon till AP.

- De vill ha snabb tillgång till mängder av information och det får man enklast i mobilen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag