Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så skapar du perfekta bröllopet - i mobilen

Smarta appar är perfekt - för att planera bröllop. Foto: Jacob Wackerhausen

Smarta appar är den senaste bröllopstrenden.

Från planering till smekmånad - nu finns en uppsjö lösningar för att maximera upplevelsen och skapa det perfekta giftermålet.

Även för de som inte kan närvara på festen.

Här är sex appar som hjälper till att skapa bröllopsfesten

"Appy couple". Sharmeen Mitha-Sehgal skapade den här appen efter det nervsammanbrott som följde när hon planerade sin systers bröllop. Appen hjälper till att strukturera all bröllopsrelaterad information. Den skickar inbjudningar, håller koll på gästernas svar och samlar alla event. Dessutom kan gästerna boka resor, dela foton och föreslå låtar till dj:n.

"Lover.ly". Används för att planera bröllopet. Den ger också information om trender och hjälper paret att skapa en presentönskelista.

"Evernote". Förenklar organisationen kring bröllopet genom delade anteckningar och listor. Kan synkroniseras på flera enheter så att alla vet vad som är på gång.

"Wedding party". En app som hjälper till att förhöja upplevelsen på själva bröllopsdagen. Gästerna kan dela video och foton och kommentera i realtid.

"Wedpics". Här kan paret skapa olika fotoalbum för att dela med sig av upplevelserna från svensexa, möhippa, bröllopsdagen och smekmånaden.

"Tiffany & co". Den här appen hjälper till att hitta den perfekta vigselringen med alldeles rätt diamant.

Doug Appletons morföräldrar kunde inte komma till sin sons bröllop 160 mil hemifrån.

Lösningen på det?

De såg hela ceremonin i telefonen.

- Mina morföräldrar fattar sådana här grejer, det är grymt! säger Appleton till AP.

Tack vare Facetime i Iphone kunde Gerald and Jacqueline Sherman från Florida i USA bevittna sonens stora dag utan att vara på plats själva.

Tittade på ceremonin via videolänk

När Doug Appleton, 27, och Lauren Becker, 26, gick mot altaret i New York fångades allt på video och skickades i realtid till Florida så att de stolta morföräldrarna kunde kännas närvarande.

Efter vigseln följde sedan ett stort party som dokumenterades av "Wedding party", som omedelbart laddade upp foton på festligheterna, tagna av gästerna på bröllopet.

- De älskade att se vad som pågick, konstaterar Doug.

Appar är en bröllopstrend

Appar för smarta telefoner och läsplattor har den senaste tiden tagit en allt större plats i människors bröllop, från planering till fest till smekmånad. Att det har blivit en trend konstaterar Leila Lewis, som startat bröllopssajten Inspired by this.

- I den digitala tidsandan planerar bruden "i farten" och då betyder det ofta att en smart telefon eller läsplatta används, säger hon till AP.

- De vill ha snabb tillgång till mängder av information och det får man enklast i mobilen.