Så ska regeringen möta arbetslösheten

Publicerad
Uppdaterad
Regeringen tror på stigande arbetslöshet nästa år.
Det ska man möta med ett stort arbetsmarknadspaket - riktat mot just arbetslösa.
Regeringen gav en dyster prognos för Sverige i samband med presentationen av höstbudgeten.
Arbetslösheten kommer att stiga under 2012 från 7,5 procent i år till 7,8 procent, tror regeringen.
Samtidigt lägger regeringen drygt halva reformutrymmet på 15 miljarder på ett arbetsmarknadspaket.
8,1 miljarder hoppas man ska ge 15 350 tillfälliga arbetsmarknads- och utbildningsplatser 2012 och 8 550 årsplatser 2013.

Ska stärka långtidsarbetlösa

1,2 miljarder ska gå till arbetsförmedlingen. Det handlar om satsningar på förstärkt stöd för långtidsarbetslösa, bland annat.
Arbetsförmedlingens system för att hantera ärendena är omodernt, anser regeringen, och ett nytt system ska införas till en kostnad av 226 miljoner nästa år och 62 miljoner år 2013.
En annan stor del av reformutrymmet lägger regeringen på att halvera restaurangmomsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag