Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska Ivanka Trump behandlas i Sydkorea

Ivanka Trump ska uppvaktas mycket på sitt besök i Sydkorea.
Foto: KLEPONIS CHRIS/CNP/ABACA / STELLA PICTURES
På de olympiska spelens avslutning kommer Ivanka Trump att närvara.
Foto: DMITRI LOVETSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps dotter Ivanka Trump ska besöka OS i Pyeongchang.

Enligt uppgifter kommer hon att välkomnas som om hon vore en presidentfru.

Röda mattan rullas fram och presidentdottern kommer att få ett extravagant mottagande i Sydkorea, skriver Business Insider.

De olympiska spelen i Pyeongchang är i full gång. Donald Trump kommer inte att besöka OS, men hans dotter Ivanka Trump kommer att närvara vid några tävlingar och avslutningsceremonin, vilket The Chosun Ilbo först berättade om. 


LÄS MER: Ivanka Trump besöker OS


Den sydkoreanska regeringen förbereder nu ett VIP-välkomnande av den amerikanska presidentens dotter. Ivanka Trump har två söner och en dotter, dessa barn vill den Sydkoreanska regeringen överösa med presenter. 

Tekniskt sett har inte Sydkorea några diplomatiska skyldigheter att rulla ut en röd matta för Donald Trumps dotter. Men det finns anledningar till varför Ivanka Trump kommer att behandlas på bästa möjliga sätt.

Locka Trump till Nordkorea

Det extravaganta mottagandet presidentens dotter ska få beror antagligen på att den Sydkoreanska regeringen vill mjuka upp relationen med USA. De vill charma Ivanka Trump för att få henne att övertala Donald Trump att besöka Nordkoreas huvudstad, Pyongyang.

Sydkorea har länge jobbat för ett fredligare läge på Koreahalvön. USA har också uttryckt att de är villiga att förhandla med Kim Jong Un, men de tänker fortsätta att sätta hög press på Nordkorea tills Pyongyang sträcker ut en hand.


LÄS MER: Donald Trump: Vi är öppna för samtal med Nordkorea


Sydkoreas president, Moon Jae In, ska enligt The Chosun Ilbo göra Ivanka Trump sällskap på en skidtävling. Presidentens fru, Kim Jung Sook, ska visa henne runt i landet.

Presidentens dotter tycker mycket om att åka skidor och är intresserad av sporten. Under Donald Trumps presidentkampanj var hon i den amerikanska skidorten Aspen för att susa ner i backarna.

https://twitter.com/rebeccaballhaus/status/844945609123606529?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Fsouth-korea-reportedly-planning-lavish-welcome-for-ivanka-trump-pyeongchang-winter-olympics-2018-2

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.