Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska dödskraschen ha gått till

Nu har det kubanska inrikesdepartementet släppt en grafik som uppges visa hur kraschen gick till.Foto: Ministerio Interior

Föraren uppges ha kört för fort och tappat kontrollen över bilen.

Här är grafiken som sägs visa hur dödskraschen på Kuba gick till.

Myndigheterna vägrar fortfarande att låta KDU-ordföranden Aaron Modig, 27, lämna landet.

Aron Modig.Foto: Foto: Ulf Palm / ScanpixDe kubanska regimkritikerna Oswaldo Payá och Harold Cepero omkom när bilen de färdades i körde in i ett träd utanför staden Bayamo i söndags.

Den spanske ungdomspolitikern Angel Carromero satt bakom ratten. Med i bilen fanns även den svenske politikern Aaron Modig, som dock klarade sig med lindriga skador.

Det är oklart när Modig, som hålls kvar som vittne i polisutredningen, tillåts resa hem till Sverige.

Skyller på föraren

Nu har det kubanska inrikesdepartementet släppt en grafik som uppges visa hur kraschen gick till.

Myndigheterna hävdar att olyckan berodde på att Carromero körde för fort, tappade kontrollen över fordonet och bromsade häftigt på halt väglag, rapporterar AFP.

Grafiken visar hur bilen först kör på vänster sida av vägbanan för att sedan hamna i sladd och krocka med trädet.

Payás familj hävdar dock att bilen prejades av vägen, och Payás rörelse MCL kräver en öppen och opartisk utredning av händelsen.

 

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.