Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ser ännu nyare Moderaterna ut

Moderaternas partisekreterare Kent Persson.

Moderaterna och alliansen har haft det motigt i opinionsundersökningarna. Nu väljer partiet att göra en ansiktslyftning av loggan inför nästa års valrörelse.

Ordet "arbetarparti" präntas nu in redan i logotypen.

– Vår logga kommer att betyda mycket för vår identitet under våra kommande kampanjer, hela vägen in i valspurten nästa år, säger partisekreteraren Kent Persson.

Inför Moderaternas partistämma, som inleds den 17 oktober, väljer partiet att göra en putsning på logotypen. I kväll kunde TV4 Nyheterna berätta att partiet byter ut alla trycksaker som ska användas under hela valrörelsen.

Den nya loggan visar ett gement M med texten "Nya m - Sveriges arbetarparti".

– När vi på stämman nästa vecka klubbar genom över 200 nya förslag gäller det att vi även finner nya sätt att uttrycka oss på. Att förnya oss utseendemässigt är en viktig del av detta, säger Kent Persson.

Gör det extra roligt

Redan inför valet 2006 gjorde Moderaterna den lika oväntade som lyckade PR-kuppen och lanserade sig som "Sveriges nya arbetarparti". Nu präntas alltså detta in ytterligare genom att orden finns med redan i logotypen.

– Vår förnyelse handlar om innehåll, uttryck och utseende. Detta hänger ihop och vi befinner oss nu i en fas där alla delar börjar falla på plats, säger Kent Persson.

Han menar att loggan betyder mycket för partiets identitet under kommande kampanjer.

– Viktigast av allt är våra politiska förslag, det ska man aldrig glömma. Men en ny logga gör det extra roligt att kampanja och det är en viktig känsla.

Riktas mot dansband och motorsport

Moderaterna ska även skräddarsy budskap för olika väljare. Just nu pågår ett arbete med att identifiera potentiella målgrupper.

TV4 Nyheterna berättar att partiet i den interna projektplanen har ringat in grupper som skulle passa in i strategin: dansbandssektorn, motorsporten, hbt-personer samt rid- och hästsport.

– Vi har redan jobbat med det, och försökt att närma oss dansbandssektorn. Det finns faktiskt flera politiska frågor som påverkar dem, säger Kent Persson i TV4 Nyheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.