Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så säger Reinfeldt om saknade svenskarna

VILNIUS. De saknade svenskarna har varit borta i fem dygn.

Statsministern som befinner sig i Vilnius på EU-toppmöte följer noggrant utvecklingen.

- Jag förstår om det naturligtvis finns oro hos de anhöriga om vad som nu kan ske, säger Fredrik Reinfeldt.

Sedan krigskorrespondenterna Niclas Hammarström och Magnus Falkehed tillfångatogs nära Libanons gräns har den svenska regeringen varit ytterst sparsam med information om hur man arbetar för att få fram mer information om försvinnandet.

Det är erfarenheten att vi tar sådana här frågor på stort allvar men ni har också lärt er att det är väldigt lite vi kan och bör säga, och anledningen till att vi inte bör säga det är hänsynen till personerna, sade utrikesminister Carl Bildt tidigare i veckan i riksdagen.

Vid Östeuropeiska toppmötet i Vilnius är utrikesministern ännu mer förtegen och ville inte svara på om nya uppgifter om de saknade journalisterna nått UD. Statsminister Fredrik Reinfeldt kommenterade situationen på röda mattan på väg in till den inledande middagen med EU:s stats- och regeringschefer.

- Vi måste naturligtvis följa detta noggrant och på olika sätt agera för att efterhöra vad som har hänt. Jag förstår om det naturligtvis finns stor oro hos de anhöriga om vad som nu kan ske men det är vad jag kan säga just nu, säger Fredrik Reinfeldt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!