Så planerar Jonas och Madeleine sin framtid tillsammans

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Självklart vill vi ha barn någon gång," sa Madeleine under tisdagen.
Foto: Maja Suslin / Scanpix

Hertig av Hälsingland och Gästrikland - det är Jonas Bergströms nya titel efter att förlovningen med prinsessan Madeleine har tillkännagivits. Men till en början innebär förlovningen inga större förändringar i parets liv.

Paret säger att de ännu inte planerat för den gemensamma framtiden, men att de nu kommer att ha en permanent gemensam bostad. På frågan om paret planerar några barn säger prinsessan Madeleine:

 - Det får framtiden utvisa. Men självklart vill vi ha barn någon gång. Men som sagt, nu är vi bara väldigt glada över att vara förlovade. 

"En stor ära"

 Jonas Bergström kommer att fortsätta med sitt arbete på en advokatbyrå i Stockholm där han i dag är biträdande jurist. 

 - Sedan så kommer jag att stå vid prinsessans sida när hon behöver det. Det är klart att om jag kan hjälpa prinsessan eller övriga kungafamiljen på något sätt så vore det självklart en stor ära, säger Jonas Bergström. 

Trevligt

 Även prinsessan Madeleine kommer den närmaste tiden att fortsätta som tidigare. 

 - Jag kommer ju fortsätta med mina officiella åtaganden och även fortsätta mitt arbete för Childhood som hjälper utsatta barn. Sedan är det klart att om jag får ha Jonas vid min sida vid vissa tillfällen så vore det väldigt trevligt, säger prinsessan. 

 Jonas Bergström blir nu även hertig av Gästrikland och Hälsingland, där prinsessan Madeleine är hertiginna. 

 - Jag är jätteglad och ärad över att jag får bli hertig och ser fram emot att besöka hertigdömena med min prinsessa, säger Jonas Bergström.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.